Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a răspuns afirmaţiilor făcute de delegaţia rusă că este „pregătită pentru discuţii” cu Ucraina, scrie The Guardian.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov a declarat reporterilor că o delegaţie rusă a sosit în Belarus pentru negocieri şi acum “îi aşteaptă pe ucraineni”. 

Într-o alocuţiune către naţiune, duminică dimineaţă, Zelenski a spus că rămâne deschis la discuţii în alte localităţi care nu dovedesc agresiune faţă de Ucraina. 

“Varşovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul, Baku. Le-am propus pe toate. Şi orice alt oraş ne-ar conveni pentru negocieri”, a spus el într-un videoclip online. 

Preşedintele ucrainean a adăugat că discuţii la Minsk ar putut fi posibile dacă Rusia nu ar fi atacat Ucraina de pe teritoriul Belarusului. 

Armata ucraineană a anunţat că a doborât o rachetă trasă către Kiev dintr-o aeronavă belarusă Tu-22, duminică dimineaţă. 

“Forţele Aeriene ale Forţelor Armate ale Ucrainei au doborât în ​​urmă cu câteva minute o rachetă lansată către capitala Ucrainei de pe teritoriul Republicii Belarus de un avion TU-22”, a spus comandatul şef al Forţelor Armate din Ucraina, Valerii Zaluzhnyi. “Aceasta este o altă crimă de război a Federaţiei Ruse şi a Rusiei”, a adăugat el. (sursa)

Articolul precedentCe s-a întâmplat cu soldații ucraineni de pe Insula Șerpilor, care le-au spus rușilor ”Go fuck yourself!”
Articolul următorNoul Cod Rutier a intrat în vigoare. Cât timp vor rămâne fără permis și ce amenzi primesc șoferii care nu respectă regulile de circulație