Ministerul Sănătății a anunțat că săptămâna viitoare începe o campanie de informare legată de administrarea și păstrarea pastilelor de iodură de potasiu.

În urmă cu câteva zile, ministrul Alexandru Rafila anunțase că săptămâna viitoare va începe distribuția către persoanele eligibile a acestor comprimate. Deocamdată, această operațiune a fost amânată.

”La începutul săptămânii viitoare, Guvernul României și Ministerul Sănătății vor demara campania de informare a populației referitoare la modul de administrare și de păstrare a comprimatelor de iodură de potasiu. Menționăm că, în momentul de față, nu există niciun pericol care să facă necesară administrarea acestor pastile.

Campania de informare publica, distribuția și dezvoltarea deprinderilor preventive în rândul populației sunt în responsabilitatea Ministerului Sănătății.

În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate vor stabili procedura legală pentru distribuirea pastilelor de iodură de potasiu pentru populația cu vârsta între 0 și 40 de ani. Distribuirea comprimatelor va începe în a doua jumătate a lunii aprilie a.c.”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Comprimatele de iodură de potasiu au ajuns la direcțiile județene de sănătate publică. Potrivit ministrului Sănătății, acestea urmau să ajungă la medicii de familie, pentru a le distribui populației.

Medicii de familie nu au fost de acord cu această procedură și au susținut că distribuția pastilelor de iodură de potasiu le blochează, practic, activitatea lor de bază. (sursa)

Articolul precedentUn german s-a vaccinat de 90 de ori anti-COVID, ca să vândă certificatele verzi celor care refuzau imunizarea
Articolul următorMarcel Ciolacu: Nu poți să ai un argument să te duci la ambasada Rusiei în acest moment