Fiecare Consiliu Județean va primi în perioada următoare 6,5 milioane de lei din Fondul de Rezervă bugetară care se află la dispoziţia Guvernului, susțin surse politice pentru STIRIPESURSE.RO. Majoritatea consiliilor au cerut bani Guvernului Ciucă pentru cheltuielile legate de protecția copilului și pentru ajutoarele sociale destinate persoanele cu handicap.

De asemenea, în ședința de Guvern de astăzi, s-a decis ca fiecare reședință de județ să primească suma de 5 milioane de lei. În total, 476,5 milioane lei vor fi acordați de Guvern din Fondul de Rezervă bugetară pentru plata cheltuielilor curente şi de capital de care vor beneficia peste 100 de unităţi administrativ-teritoriale.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, că în şedinţa de Guvern proiectul de Ordonanţă de Urgenţă (OUG) privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar de gestionare a fondurilor europene în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă va fi aprobat. De asemenea, va fi aprobată alocarea de fonduri din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru plata cheltuielilor curente şi de capital de care vor beneficia peste 100 de unităţi administrativ-teritoriale.

“În urma evaluărilor efectuate la nivelul unităţilor locale care au nevoie de sprijin în această perioadă, vom aproba alocarea de fonduri din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru plata cheltuielilor curente şi de capital de care vor beneficia peste 100 de unităţi administrativ-teritoriale din toate judeţele”, a explicat premierul.De asemenea, în şedinţa de Guvern va fi adoptat şi un proiect de lege pentru persoanele cu dizabilităţi.“Astăzi, adoptăm proiectul de lege privind măsurile de ocrotire pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale şi psiho-sociale, noile măsuri introduc soluţii concrete pentru ocrotirea persoanelor fizice cu dizabilităţi psiho-sociale şi intelectuale”, a afirmat Nicolae Ciucă. (sursa)

Articolul precedentScurt ghid de corectitudine politică în perioada Crăciu… în sezonul sărbătorilor
Articolul următorMinistrul Muncii către Cioloș: Să renunțe la pensia sa specială și să facă demersuri la Parlamentul European, ca directiva să poată fi impusă în România