Comisia Europeană propune un regulament care să asigure transparența în domeniul închirierilor de locuințe pe termen scurt, în scop turistic.

Dacă va fi adoptat, fiecare spațiu de cazare va avea un număr de înregistrare, care va fi afișat – obligatoriu – pe platformele de rezervări. În acest fel, ar fi clar cine, ce și unde închiriază, spun oficialii europeni. Și la noi, clasificarea camerelor și apartamentelor de închiriat a devenit obligatorie din acest an, dar procesul înaintează lent.

Comisia Europeană propune însă un regulament privind închirierea locuințelor pe termen scurt, în toate țările comunitare. Astfel, proprietarii ar trebui să obțină de la autorități un număr de înregistrare pentru fiecare spațiu destinat turiștilor, iar platformele de rezervări nu ar mai avea voie să prezinte oferta celor neînregistrați.

„Solicităm de multă vreme o mai mare armonizare a regulilor de închiriere pe termen scurt în Europa (…) încă evaluăm detaliile propunerii și așteptăm cu nerăbdare să implementăm lucrurile la timp, cu factorii de decizie ai Uniunii Europene”, au transmis pentru Știrile ProTV reprezentanții uneia dintre cele mai mari platforme de rezervări din lume.

Și la noi, începând din luna martie, un ordin al ministrului Turismului îi obligă pe cei care închiriază camere și apartamente pe termen scurt, să-și clasifice spațiile de primire. Prea puțini proprietari au făcut însă demersurile legale, pentru că nu vor să fie monitorizați de fisc.

Sursa: StirilePROTV

Articolul precedentCe este „gândirea catastrofică” și de ce crește aceasta riscul anxietății
Articolul următorCoaliția se gândește să renunțe la creșterea impozitului pe locuințe cu 50%. Decizia va fi luată în coaliție