• Opoziția politică din Suedia s-ar opune aderării României la Schengen: ”Nu credem că este în interesul securității interne a Suediei să facă acest lucru”/ Guvernul minoritar nu are sprijin în Parlamentul de la Stockholm (presa suedeză).

Joi, la o ședință a Comisiei de Justiție, guvernul a înaintat o propunere pentru ca Suedia să-și dea acordul pentru aderarea României, Bulgariei și Croației. Însă și democrații, și social-democrații se opun, potrivit publicației suedeze Dagens Nyheter.

„Suntem de părere că atunci când vine vorba de extinderea Schengen, trebuie să plecăm de la nevoile noastre de a controla intrările și ieșirile și să ne asigurăm că avem toate instrumentele necesare în lupta împotriva criminalității. Și asta nu este o chestiune mică ci, practic, ar însemna să eliminăm controalele la intrare și ieșire”, a declarat parlamentarul social-democrat Ardalan Shekarabi, purtător de cuvânt al Comisiei de politică juridică.

Shekarabi a vorbit la modul general de probleme cu imigranți din România și Bulgaria și a insistat că extinderea Schengen „nu este în interesul Suediei în ceea ce privește securitatea internă”.

Și colegul său democrat din comisie Adam Martinen a acuzat românii că provoacă probleme în Suedia.

„În ceea ce privește Bulgaria și România, Suedia se confruntă în prezent cu mari probleme cu cetățenii din aceste țări, care abuzează de directiva de mobilitate existentă și sunt o provocare pentru ordinea publică în Suedia”, a spus și Martinen.

El amintește și de „corupția extinsă și lipsa luptei împotriva crimei organizate” și e îngrijorat și că aderarea României ar muta frontiera externă a Schengen la granița cu Ucraina.

Articolul precedentA murit bărbatul care a inspirat pelicula ”The Terminal”. A trăit 18 ani într-un aeroport din Paris și tot acolo a murit
Articolul următorPatru ţări mediteraneene din UE se plâng de povara migranților şi cer intervenţia Comisiei Europene