Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat marți, la Palatul Victoria, că solicită prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 15 octombrie 2020.

Suntem pe trend ascendent, a spus ministrul Sănătății, marți seară, într-o conferință de presă.

”S-a făcut evaluarea fiecărui indice prezentat la nivelul fiecărui județ(…). Datele precizate de către Evidența Populației, în fiecare localitate, referitoare la domiciliu, sunt cele care sunt luate în calcul pentru a calcula acel indice cumulat al cazurilor noi în ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori”, a spus ministrul Sănătății.

S-a luat decizia de propunere a prelungirii stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 15 octombrie 2020. De asemenea, s-a aprobat lista ţărilor cu risc epidemiologic şi se păstrează aceleaşi reguli.

Acolo unde incidenţa infectărilor e sub 3 la mie, purtarea măştii va fi obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv zonele pietonale şi de aşteptare.

Când incidenţa depăşeşte 3 la mie purtarea măştii va fi obligatorie în toate spaţiile deschise, de la ieşire de acasă până la revenirea acasă. (sursa)

Articolul precedentRaed Arafat, declarații de ultimă oră. Masca devine obligatorie în spațiile publice iar evenimentele private sunt interzise la nivel național
Articolul următorINFOGRAFIC România a intrat în Top 5 al țărilor emergente care au împrumutat cele mai mari sume de pe piața internațională. Împrumuturile externe ale României au trecut de 10 miliarde de dolari