Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat, miercuri, referitor la raportul referitor la decesele de coronavirus că s-ar feri să spună că ”se adaugă morţi sau că se scad morţi sau că se ascund morţi”. Mihăilă a afirmat că în baze de date diferite s-au obţinut date diferite, dar prin metode diferite de raportare. ”S-ar putea ca nicodată să nu ştim câte persoane au decedat de COVID în această pandemie”, a afirmat ministrul, la Europa FM.

Întrebată dacă bilanțul prezentat de presă, respectiv 5.000 de decese în plus faţă de cele înregistrate oficial, ministrul sănătăţii a spus:

”M-aş feri să spun că se adaugă morţi, sau că se scad morţi sau că se ascund morţi. Concluziile pe care le avem ca urmare a raportului preliminar arată că, în diferite baze de date, prin diferite metode de raportare, s-au obţinut rezultate diferite.

S-ar putea ca niciuna dintre ele să nu ne dea un rezultat exact, aşa cum s-ar putea ca nicodată să nu ştim câte persoane au decedat de COVID în această pandemie. Fie că nu au fost raportate corect, fie că nu au fost înregistrate corect, fie că nici măcar nu au fost diagnosticate”.

Raportul final referitor la decesele de coronavirus va fi prezentat azi, într-o conferinţă de presă. (sursa)

Articolul precedentArafat avertizează: Dacă judeţele au ajuns pe verde nu înseamnă că oamenii nu mai trebuie să se vaccineze
Articolul următorCe urmează după pandemii, potrivit istoriei: mai mulți bani cheltuiți, riscuri asumate și tulburări politice și sociale