Adrian Câciu a declarat astăzi că “există spaţiu şi mai există şi necesitate” pentru majorarea pensiilor anul viitor. Ministrul finanțelor nu a avansat, însă, și un procent, acesta adăugând că decizia finală va fi luată în coaliţia de guvernare.

Întrebat dacă există spațiu pentru majorarea pensiilor cu 10% în 2023, Adrian Câciu a răspuns:

“Nu am să mă pronunţ asupra procentului, ceea ce pot să vă spun este că există spaţiu şi mai există şi necesitate, iar decizia finală va fi luată în Coaliţie, pentru că trebuie aşezate în echilibru nevoia de compensare a pierderii de putere de cumpărare la mai multe categorii de cetăţeni, nu numai la pensionari” , a spus ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, la finalul şedinţei de Guvern

Potrivit acestuia, trebuie să se ţină cont şi de posibilităţile financiare, dar şi de prognozele pentru anul viitor.

“Avem prognoza de vară acum, vedem cum va arăta prognoza de toamnă şi, pe de altă parte, celelalte priorităţi pe care statul trebuie să şi le păstreze. Avem de implementat PNRR, avem de făcut investiţii, avem partea de asigurare a resurselor pentru educaţie, pentru sănătate, pentru apărare şi lucrurile se vor pune toate pe masă.

De asta nu am să mă refer la procent, pentru că procentul va fi decis. Oricum nu va fi cel pe care ni-l spune legea referitor la indexarea inflaţiei din urmă cu un an, pentru că este evident că ar fi din punctul meu de vedere şi incorect faţă de cetăţeni care resimt o inflaţie mult mai mare decât cea care a fost în urmă cu un an, adică în 2020″, a subliniat Adrian Câciu. (sursa)

Articolul precedentUcraina a cerut de urgență Uniunii Europene pastile de iod. La noi zac în farmacii
Articolul următorNouă avertizare de COD GALBEN în Bihor!