Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat miercuri că din primăvara anului viitor va fi distribuit în România cardul european pentru tinerii cu vârste între 14 şi 35 de ani, ei urmând să beneficieze astfel de acces la evenimente europene şi de reduceri pentru transport şi cazare. 

“De câteva luni de zile, împreună am avut mai multe întâlniri, mai multe discuţii şi grupuri de lucru, inclusiv cu oficiali europeni şi cu reprezentanţi ai ONG-ului care este acreditat la nivel european pentru a distribui cardul în întreaga Uniune Europeană, acolo unde statele consideră că acest proiect este unul bun şi viabil pentru tineri şi sunt deja proiecte în 30 de ţări şi cred că ar fi normal ca şi România să intre în rândul ţărilor care acordă acest proiect dedicat tinerilor. Practic, prin Cardul European al Tinerilor, care a fost un proiect îmbrăţişat de multe state europene tinerii beneficiază de facilităţi”, a transmis Firea, miercuri, pe pagina sa de Facebook. 

Ea a menţionat că acest card va fi distribuit gratuit în România, urmând ca toate costurile să fie suportate de către Guvern

“Printre paşii pe care i-am făcut în această perioadă unul a fost extrem de important şi se referă la faptul că avem deja o invitaţie oficială pe care România a primit-o de la Consiliul Europei de a adera la acordul parţial european pentru mobilitatea tinerilor prin intermediul Cardului European pentru Tineret. Acest card european pentru tinerii din România între 14 şi 35 de ani va fi distribuit gratuit în ţara noastră, chiar dacă el suportă costuri suplimentare de producţie şi distribuţie, dar toate aceste costuri vor fi asigurate de către Guvern, prin Ministerul Familiei şi Ministerul de Finanţe. Deci, aceasta este sublinierea pe care vreau să o fac cardul european al Tinerilor va exista şi în România începând din primăvara anului care se apropie să debuteze, neexistând costuri pentru cei care vor beneficia. Prin faptul că avem deja invitaţia oficială din partea Consiliului Europei de a participa practic la acest proiect înseamnă că am realizat cel mai important pas. Există o corespondenţă oficială pe care o va realiza Ministerul de Externe şi mulţumim anticipat pentru acest lucru”, a explicat ministrul Familiei. 

Gabriela Firea a precizat şi care vor fi beneficiile de care vor avea parte tinerii din România prin intermediul acestui card. 

“Este vorba despre acces la evenimente europene, despre reduceri care se vor face pentru transport, cazare, muzee, spectacole, dar şi anumite magazine care vor dori să intre în acest proiect. Practic, este un proiect benefic dedicat tinerilor în Anul European al Tinerilor. Şi aşa cum toate ţările europene au încercat să transmită nu doar preţuirea şi respectul către tineri, ci şi proiecte concrete, iată că şi în România va fi implementat acesta şi anume, tinerii români nu se vor mai diferenţia de cei europeni pentru că vor avea şi ei acces la acest card european al tinerilor”, a adăugat Firea. 

Ea a menţionat că va fi extinsă ideea de card pentru reduceri pentru familile care au cel puţin trei copii. 

“De asemenea, avem o veste bună pentru că dorim să extindem ideea de card pentru reduceri şi acces şi pentru familiile numeroase, familiile cu mulţi copii, şi mă refer la cele de la trei copii şi mai mulţi. La Ministerul Familiei împreună cu echipa noastră lucrăm şi la un card de reduceri pentru familiile cu mulţi copii şi sunt convinsă că anul viitor acest proiect va fi implementat. Vreau, de asemenea, să subliniez faptul că vom aduce îmbunătăţiri semnificative în sensul accesului mai facil al studenţilor şi al tinerilor la creditele care se pot acorda în această perioadă prin băncile comerciale, dar care au garanţia statului”, a mai declarat ministrul Familiei. (news.ro)

Articolul precedentO singură zi cu Iohannis președinte a fost suficientă pentru a ne bate joc, noi înșine, de viitorul nostru
Articolul următorPreafericitul Părinte Daniel, mesaj de Sărbători – VIDEO