Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual. Este teza de doctorat a ministrului de Interne, penelistul Lucian Bode. Și e fantastic! Omul a făcut cercetări, a studiat și a găsit ceva ce ne-ar putea fi, nu-i așa, de folos tuturor, mai ales acum, în plină criză energetică și în plină lipsă a securității energetice!

Dar ce vorbim? Rezultatele cercetărilor științifice realizate de domnul ministru Bode ar trebui trimise și la UE, poate chiar la ONU. Soluția secretă la problemele energetice cu care ne confruntăm poate fi chiar în paginile lucrării de doctorat a domniei sale, a, nu-i așa, Excelenței Sale.

Dar domnul ministru Bode este, din păcate, rău cu noi. Ieri seara a declarat că teza este disponibilă, spre lectură DAR nu spre copiere, desigur…, la două biblioteci din țară. Cea mai mare însă, Biblioteca Națională, condusă de domnul Adrian Cioroianu, spune așa: „În prezent, titlul nu este disponibil utilizatorilor, deoarece nu a fost încheiat procesul de prelucrare a titlului și a exemplarului destinat colecțiilor curente ale Bibliotecii Naționale a României.” Poate o fi disponibilă la biblioteca din Cluj?

Să ne grăbim! Criza nu așteaptă! Avem nevoie de răspunsuri și soluții, iar domnul Bode sigur le are. Deși e zgârcit…

Articolul precedentNapolitane cu Salmonella, retrase din Lidl. Sunt vizate toate magazinele din țară. Ce trebuie să faci dacă le-ai cumpărat
Articolul următorCifre grave înainte de iarnă! 3 milioane de români sunt în sărăcie energetică