Ministrul Mediului, Tánczos Barna a avut o reacție imediată după ce compania aeriană Blue Air a decis marți să sisteze toate zborurile din România până luni,12.09.2022, din cauza unei popriri pe conturi din partea Ministerului Mediului. “Decizia de a suspenda aceste zboruri este una absolut nejustificată”, a afirmat acesta.

La scurt timp după ce Blue Air a anunțat marți că va sista toate zborurile din România până luni,12.09.2022. pe motiv că ministerul Mediului a pus poprire pe conturile firmei, Tánczos Barna, ministrul Mediului a realizat o declarație publică în care a cerut companiei să reia zborurile imediat.

Totodată acesta a încurajat compania să se adreseze Administrației Fondului pentru Mediu astfel încât să poată obține o reeșalonare a datoriilor.

Decizia de a suspenda aceste zboruri este una absolut nejustificată. Blocarea conturilor de către AFM nu justifică în nici un fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această companie.

Cer Blue Air să reia zborurile imediat, să-și onoreze obligațiile față de călători, să-și onoreze obligațiile față de bugetul de stat, să se adreseze imediat AFM pentru a solicita o reeșalonare a acestei datorii și de a rezolva pe cale legală acest diferent.

Are obligația de a plăti această datorie la bugetul AFM datorită faptului că nu a achiziționat și nu a restituit certificatele de gaze cu efecte, obligația companiei, obligația respectată de celelalte companii aeriene. S-a ajuns la această situație din cauza faptului că Blue Air nu a respectat legea”, a afirmat Tánczos Barna. (sursa)

Articolul precedentPe ce drumuri noi vom circula în 2023 dacă ”toate planetele se aliniază și câteva minuni se întâmplă pe ici pe colo”
Articolul următorCe drepturi ai și când poți cere despăgubiri dacă ți-a fost anulat zborul