În timp ce era îngrijit, după ce a fost rănit de poliție, a relatat Christian Estrosi, primarul din Nisa, el continua să strige fără întrerupere „Allah Akbar”.

Din Tunisia până la Lampedusa, traversând ilegal Mediterana centrală. Iar apoi, de acolo spre nord, trecând granița italo-franceză, până la Nisa.

Brahim Aouissaoui, islamistul sângeros care, joi dimineață, a scos cuţitul, a înjunghiat două persoane și a ucis-o pe cea de-a treia în interiorul catedralei, este un imigrant tunisian care a intrat recent în Franța, după ce a debarcat în portul Lampedusa, scrie Il Giornale.

Detaliul a fost dezvăluit de deputatul francez al republicanilor, Eric Ciotti, după ce a participat la unitatea de criză cu președintele Emmanuel Macron.

„În timpul întâlnirii i-am cerut lui Macron să suspende toate fluxurile migratorii și toate procedurile de azil, în special la frontiera italiană”, a declarat acesta.

„În timp ce era îngrijit, după ce a fost rănit de poliție – a povestit Christian Estrosi, primarul din Nisa, – continua să strige fără întrerupere Allah Akbar”.

Amprenta terorismului islamic

Anchetatorii au înţeles încă de la început că atacul asupra catedralei de la Nisa purta amprenta terorismului islamic, în ciuda dificultății de a reconstitui identitatea agresorului.

Nu numai că bărbatul nu avea niciun act de identitate în momentul capturării, însă amprentele sale nu fuseseră încă înscrise de poliția franceză pe listele potențialilor suspecți.

Acest lucru se datorează faptului că, aşa cum a dezvăluit mai târziu deputatul Ciotti, tunisianul ar fi ajuns în Franța după ce a debarcat în portul Lampedusa cu doar câteva zile în urmă.

Detaliul dezvăluit de Ciotti, impune acum autorităţilor de la Palatul Elysee să suspende „toate procedurile de azil și eliberare de vize din țările aflate în situație de risc”, iar serviciile secrete au început să investigheze pentru a reconstitui toţi pașii care l-au adus pe Aouissaoui Brahim în Italia, și apoi în Franța. (sursa)

Articolul precedentUn ieșean s-a infectat a treia oară. Medicii iau în calcul un scenariu de groază: Covid-19 ar fi o boală cronică, precum HIV
Articolul următorParlamentul European se închide pentru o lună din cauza COVID-19