Societatea de Medicina Familiei solicită demiterea consilierului premierului Virgil Guran, pentru o declaraţie considerată „cinică şi iresponsabilă”.

Acesta compară medicii de familie cu militarii trimişi la război, unde „mai mor unii dintre ei, din păcate”, transmite News.ro.

„Declaraţia a fost făcută în contextul reacţiei mediciilor de familie la afirmaţia Ministrului Sănătăţii care a anunţat ca aceştia se vor deplasa la domiciliile celor confirmaţi pozitiv. Precizăm că medicii de familie nu dispun de maşini care pot fi decontaminate, nu dispun de echipamente potrivite şi nici de posibilitatea de a se echipa şi dezechipa în condiţii de siguranţă. Declaraţia lui Virgil Guran, reprezentant al Executivului, este cinică şi iresponsabilă, militarii merg la război înarmaţi, nu ca medicii de familie, cu mâinile goale”, arată reprezentanţii medicilor de familie.

„Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) solicită demiterea urgentă a domnului Virgil Guran, consilierul primului ministru Ludovic Orban şi aşteaptă scuze publice adresate corpului medical”, se arată într-un comunicat transmis, duminică seară, de SNMF.

Reprezentanţii medicilor de familie fac referire la o declaraţie a lui Guran, la o emisiune televizată: „Trebuie să iei măsuri, dacă nu eşti ferm vei pierde. Şi trebuie să înţeleagă toată lumea. Cine vrea să trimită medici să moară? (…) Ce să facem? E ca la militari, îi trimiţi la război, mai mor unii dintre ei, din păcate”. (sursa)

Articolul precedentContinuă scandalul în USR-PLUS! Alegerile interne, făcute de ochii lumii!
Articolul următorSondaj. Peste 40 la sută dintre bucureşteni sunt siguri că alegerile au fost fraudate