PSD a cumpărat spațiu în celebrul cotidian austriac Die Presse și au publicat o scrisoare a președintelui PSD, Marcel Ciolacu, către cancelarul Austriei, Karl Nehammer. Ciolacu îi transmite cancelarului că decizia de a vota împotriva României afectează 19 milioane de români și îl cheamă în țara noastră pentru a cunoaște cu adevărat România.

Redăm scrisoarea lui Marcel Ciolacu, apărută în Die Presse:

”Domnului Karl Nehammer, Cancelarul Austriei

Domnule cancelar,

Prin decizia dumneavoastră, 19 milioane de români au fost lipsiți de dreptul legitim de a fi parte a spațiului Schengen. Dacă votul dumneavoastră ar fi fost corect, România trebuia astăzi să se bucure într-o horă a fraternității alături de toată Europa.

Pentru că suntem la fel de europeni ca austriecii. Împărtășim aceleași valori și aspirații, iar companiile austriece fac de ani de zile afaceri foarte bune în România. Și, nu uitați, noi suntem cei aflați în prima linie a frontului cu Rusia, deci avem mare grijă de granițele noastre.

Trebuie să vedeți cu ochii dumneavoastră, Karl Nehammer! Trebuie să vii în România să te convingi singur de eforturile țării mele și ale poporului meu. Trebuie să vezi cum e să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Rusia. Să vezi ce înseamnă sute de km de graniță comună cu Ucraina și Republica Moldova. Să vezi cum am găzduit sute de mii de refugiați, majoritatea mame cu copii fugind din calea morții. Să vezi cum transportăm milioane de tone de cereale pe șosele românești și prin portul Constanța. Să vezi cum am asigurat energie pentru ca frații noștri de peste graniță să nu înghețe de frigul la care îi condamnase Putin!

Trebuie să vii în România și să te convingi de faptul că austriecii se pot bucura în liniște la târgul de Crăciun de la Viena și pentru că România și aliații săi din NATO muncesc zi și noapte pentru a asigura securitatea și stabilitatea acestei regiuni. Austria este sigură și datorită României, Karl Nehammer!

Vă invit împreună cu ministrul de Interne în România. Să vedeți toate eforturile pe care țara mea le-a făcut în această perioadă! Adevărul și dreptatea sunt de partea noastră și ele vor învinge întotdeauna!

Te așteptăm în România, Karl,

Marcel Ciolacu

Președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României

Președintele Partidului Social Democrat”, scrie Ciolacu. (sursa)

Articolul precedentMicii colindători din Bihor, spectacol în costume populare. Peste 600 de copii au participat la eveniment
Articolul următorAglomerație mare la granițele României. Poliția de Frontieră anunță suplimentarea punctelor de control