Deși în spațiul public e prezentat ca omul de încredere al lui Ilie Bolojan, noul ministru al Digitalizării a fost puternic susținut de liderul PNL Ilfov, Hubert Thuma, la rândul său apropiat al cuplului Pandele-Firea, susțin surse politice pentru Ziare.com.

”Din afară, pare că Ilie Bolojan și-a impus omul la Ministerul Digitalizăriii. În realitate, Marcel Boloș a fost susținut de băieții deștepți din PNL, atât din Ardeal, cât și din zona Ilfov-București. E mai degrabă omul lui Pandele decât omul lui Bolojan”, susțin surse din conducerea PNL pentru ziare.com.

Surse politice susțin că, la negocierile pentru Guvernul Ciucă, tandemul Pandele-Firea a încercat să-l impună pe Marcel Boloș la Ministerul Transporturilor, cu ajutorul președintelul CJ Ilfov, liberalul Hubert Thuma.

”Thuma (PNL) e prieten la cataramă cu Pandele. Unul e președintele CJ Ilfov, altul e primar în Voluntari. La formarea guvernului, Thuma a cerut ca Ministerul Transporturilor să revină organizației PNL Ilfov, care nu a avut însă rezultate foarte bune la alegeri. De fapt, Thuma era înțeles cu Pandele și cu Firea să-l numească acolo pe Marcel Boloș.

În timp ce Thuma încerca să obțină Transporturile de la Cîțu, Gabriela Firea încerca să-l convingă pe Sorin Grindeanu să ceară Ministerul Apărării, ca să rămână locul liber la Transporturi. Astfel, Grindeanu urma să fie numit șef la MAPN, iar Vasile Dîncu, actualul ministru, ar fi sărit din schemă.

Până în 2012, Marcel Boloş a fost director în Primăria Oradea. Odată cu guvernarea USL, Boloş e numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, condus la acea vreme de Eduard Hellvig, actualul director al SRI. Din 2013, e mutat ca director în Ministerul Transporturilor, unde rezistă până la căderea Guvernului Ponta (noiembrie 2015).

În Guvernul Cioloş, Boloş a fost promovat ca secretar de stat la Transporturi, apoi, din ianuarie 2017, devine director al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord Vest. În noiembrie 2019, Marcel Boloș devine ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Orban. (sursa)

Articolul precedentValeriu Gheorghiţă explică de ce testele rapide dau rezultate “fals negative”
Articolul următorMuncitori din Ungaria aduși în Bihor. Și invers