Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi se pregătește să-și reia activitatea de astăzi, la o zi după incendiul care a izbucnit în secția de Terapie Intensivă. Managerul interimar Alina Belu a anunțat, într-o postare pe pagina de Facebook a spitalului, că mai mulți angajați au revenit de acasă pentru a ajuta la curățarea și dezinfectarea spațiilor afectate și a susținut că instituția a trecut pe lângă o catastrofă, evitată datorită cadrelor medicale care au intervenit, „ignorând toate riscurile”.

„Spitalul nostru, Spitalul de Urgenţă pentru Copii «Sfânta Maria» Iaşi, a trecut pe lângă o catastrofă, care a fost evitată datorită colegilor noştri, medici, asistente, infirmiere şi brancardieri, aflaţi în serviciul de gardă, care, ignorând toate riscurile, au avut ca prioritate salvarea copiilor şi a părinţilor internaţi în spital”, a afirmat managerul interimar Alina Belu, marți seară.

Alina Belu a precizat că vor fi curăţate şi dezinfectate toate spaţiile afectate de fum, „astfel încât de mâine (n.r. – miercuri, 23 iunie) să putem fi operaţionali”.

DSU: Spitalul are aviz de securitate la incendiu

Un incendiu a izbucnit marţi la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iași. Incendiul a fost semnalat la numărul de urgență 112 la ora 18:54 și a fost stins la 19:37, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență.

Conform DSU, clădirea spitalului are aviz de securitate la incendiu, iar „cauzele producerii acestuia sunt în curs de stabilire”. 30 de persoane au fost evacuate, a informat Ministerul Sănătății marți seară.

Citeşte întreaga ştire: Managerul spitalului de copii din Iași, după incendiul de la ATI: „Am trecut pe lângă o catastrofă”

Articolul precedentTronsonul blestemat din Autostrada Transilvania: După eșecul Bechtel și o reziliere de contract, noul constructor s-a blocat în costuri suplimentare. Pro Infrastructura: „Peisaj dezolant, ca într-un film post-apocaliptic”
Articolul următorFlorian Bodog: Deși făcut cu picioarele sub coordonarea useristului Ghinea, PNRR-ul nu scapă nicicum de ghearele grupului organizat care vrea privatizarea Sănătății