27 octombrie 2022

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, au discutat, marți, cu europarlamentarii români la Bruxelles, cărora premierul le-a transmis ”să nu fim vocali împotriva Olandei”, au declarat pentru G4Media.ro surse participante la întâlnire. ”Să nu le zicem nimic, așa e bine. Și abia după 2023 să avem o altă abordare”, le-ar mai fi spus premierul Ciucă europarlamentarilor.

Parlamentul olandez a adoptat în 20 septembrie o rezoluţie prin care solicită guvernului de la Haga să nu facă „niciun pas ireversibil” în ceea ce privește aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen până când nu efectuează „investigații suplimentare în ceea ce privește supravegherea frontierelor” de către cele două țări.

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, le-a explicat europarlamentarilor că ”rezoluția de la Haga este o ușă deschisă” pentru România. Aurescu le-ar fi spus că rezoluția a fost cerută de premierul olandez, Mark Rutte, pentru a nu fi solicitată de extremiști. ”Să îl lăsăm pe Rutte, să nu transformăm subiectul într-unul de politică internă în Olanda”, ar mai fi spus Aurescu. (sursa)

Articolul precedentPuterea unui veto: Ungaria reduce la minim penalizarea financiară din partea UE și aprobă în schimb ajutorul pentru Ucraina
Articolul următorPartidul consilierului lui Bolojan susține că România nu merită în Schengen