Piețele agroalimentare rămân deschise la nivel național, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, conform agrointel.ro. Acesta a prezentat ieri seară prevederile Ordonanței Militare nr.3/24.03.2020. Actul normativ se aplică începând de astăzi și instaurează carantina la nivel național pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Accesul la alimente va rămâne liber atât prin funcționarea magazinelor, cât mai ales prin piețele agroalimentare.

Noua Ordonanță Militară are prevederi clare pentru modul în care pot funcționa piețele astfel încât sănătatea producătorilor și a cumpărătorilor să nu fie pusă în pericol.

Începând de astăzi, administratorii piețelor agroalimentare au obligația de a organiza activitatea de vânzare astfel încât să se păstreze o distanță socială între producătorii agricoli, comercianți și cumpărători. Comercianții și producătorii agricoli aflați în piețele agroalimentare sunt obligați să adopte măsuri de protecție împotriva răspândirii COVID-19, respectiv să poarte mănuși și măști.

Articolul precedentUn român a creat unul dintre cele mai vizionate portale de informare din lume despre pandemia de coronavirus: corona.help
Articolul următorVlad Voiculescu: acum două săptămâni, liberalii se jucau de-a guvernul!