Reducerile de preţ nu vor mai fi cu orice preţ. Se pregătesc reguli şi obligaţii noi pentru comercianţii care afişează reduceri. Noile prevederi vor intra în vigoare de la toamnă, chiar înainte de Black Friday.

Cine nu respectă noile reguli pentru afişarea reducerilor de preţ riscă amenzi drastice.

Vestea bună este că regulile noi nu vor mai lăsa comercianţii să înşele cumpărătorii. În cazul unei reduceri de preţ, toţi comercianţii vor fi obligaţi să afişeze şi preţul aplicat înainte de reducere, însă nu orice preţ. Pentru produsele neperisabile, va fi afişat cel mai scăzut preţ din ultimele 30 de zile inainte de ziua reducerii. Iar în cazul produselor perisabile – cel mai mic preţ din ultimele 10 zile.

Cine nu respectă noile reguli de afişare a reducerilor de preţ riscă amenzi drastice

În condiţiile în care produsul redus este la raft de mai puţin de 30 de zile, atunci se va face comparaţia cu cel mai mic preț de la momentul în care a fost pus în vânzare. Dacă preţul produsului este majorat treptat înainte cu o lună de momentul reducerilor, atunci scăderea preţului nu se va aplica la valoarea majorată, ci la cea iniţială.

Nerespectarea noilor prevederi va fi pedepsită cu amendă de la 4.000 lei la 40.000 lei, iar cei care nu vor afişa preţul vor fi amendaţi cu sume mai mari ca până acum, de până la 4.000 de lei. (observatornews.ro)

Articolul precedentNoua escrocherie de pe Facebook. Cum încearcă infractorii să te convingă să le dai datele personale
Articolul următorDacă ar fi să vedem coeziune la nivelul UE, acum ar trebui să apară!