Ludovic Orban a declarat, vineri, că până nu se termină testele clinice este greu de estimat când va fi disponibil un vaccin anti-COVID. Premierul a dat, însă, asigurări că România nu va fi “discriminată” în ceea ce privește distribuirea dozelor la nivelul Uniunii Europene.

“Există trei companii sau grupuri de companii care sunt într-o fază avansată de testare a unui vaccin. Sigur că, până nu se termină testele, este foarte greu de spus, cu precizie, când va fi accesibil vaccinul. E o procedură extrem de complexă privitoare la testarea vaccinului, va exista un timp până când vaccinul va fi disponibil.

El va fi disponibil, probabil, în etape. Va exista o strategie de vaccinare în funcţie de cantităţile care vor fi disponibile”, a spus Orban, potrivit Digi24.

“Cert este că problema vaccinării este o problemă care este discutată şi hotărâtă la nivel european, că există deja înţelegerea ca vaccinurile, pe măsură ce sunt achiziţionate, să fie puse la dispoziţia statelor membre UE în funcţie de populaţia statelor respective. Nu va fi o distribuire discriminatorie, ci va fi o distribuire care are la bază populaţia fiecărei ţări“, a adăugat Ludovic Orban. (sursa)

Articolul precedentUngaria va avea vaccinul împotriva covid în această iarnă
Articolul următorTaiwan a ajuns la a 200-a zi fără cazuri locale de coronavirus. Iată cum a reușit