Ilie Bolojan, primarul PNL al Oradiei, a declarat ieri prin toată presa centrală că dorește să ridice unele dintre restricții prin decizii locale, însă a primit o veste proastă de la șeful său de partid.

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că măsurile care au fost stabilite prin decizii ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă sau prin ordonanţe militare nu pot fi ridicate decât tot prin ordonanţe militare sau prin decizii ale acestui comitet.

“La nivelul fiecărei localităţi există comitete locale pentru situaţii de urgenţă, care au anumite competenţe. În ceea ce priveşte măsurile care au fost stabilite prin decizii ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă sau prin ordonanţe militare, ele nu pot fi ridicate decât prin ordonanţă militară sau prin decizii ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă sau prin decizii ale comandantului acţiunii, respectiv secretarul de stat Raed Arafat“, a spus Orban la TVR, întrebat dacă se pot lua decizii cu privire la ridicarea restricţiilor şi la nivelul autorităţilor locale.

Articolul precedentScandal monstru în conducerea PNL
Articolul următorDISPERAREA romanilor plecati la sparanghel: ”Vrem acasa, nu vrem sa MURIM aici pe capete!”