Ministrul de Interne, Lucian Bode, avertizează că valul 5 al pandemiei de coronavirus vine în maximum trei săptămâni.

Într-o videoconferință pe care a avut-o joi dimineață cu prefecții și cu reprezentanții instituțiilor aflate în subordinea sa, Bode le-a atras atenția că mobilizarea trebuie să fie exemplară, iar măsurile sanitare trebuie respectate cu strictețe.

“Ne aflăm în perioada de acalmie, dar măsurile sunt necesare pentru a răspunde următorului val pandemic care va avea impact mai mare decât valul 4.

Conform specialiștilor, valul 5 va veni în maxim trei săptămâni.

Urmează o perioadă solicitantă, aria de responsabilitate a devenit mai complexă. Vreau să transmit mesaj de mobilizare către structurile MAI pentru a face față provocărilor – va solicit să puneți în aplicare cu responsabilitate planurile cu măsuri ce vizează perioada finalului de an”, a afirmat ministrul de Interne.

El a transmis că volumul de muncă e consistent și a cerut să se acorde atenție deosebită raportărilor zilnice a persoanelor în carantină, astfel încât acestea să reflecte exact situația din teritoriu.

“Media zilnică a persoanelor carantinate venite din afara țării e 14% din totalul celor intrate în țară în 7 zile. Lor li se adaugă persoane carantinate deja, ceea ce ridică numărul total doar acum la peste 100.000 persoane care intră în aria de verificare a structurilor MAI.

Chiar dacă în ultimele trei zile am observat o descreștere a ratei de carantinare a persoanelor care intră în țară, în ultimele 7 zile, am avut medii zilnice de persoane carantinate între 11 -18%”, a adăugat Bode. (sursa)

Articolul precedentObiectele care trebuie scoase din priză în fiecare noapte! Consumă extrem de multă energie și toți românii le au în case
Articolul următorCâte zile libere avem de Crăciun și Revelion