În ultima ședință ordinară a Consiliului Local Oradea, grupul PNL și executivul Primăriei Oradea au considerat că orădenii merită să plătească MAI MULT pentru salubritate – scrie consilierul local PSD Liviu Sabău Popa într-o postare pe Facebook.

In contractul cu operatorul de salubritate a fost introdusa o clauza privind CRESTEREA tarifului in functie de inflatie. Dar la calculul inflatiei se iau in calcul si costuri care nu impacteaza costurile operatorului, cum ar fi: pretul alimentelor (care a explodat), pretul materialelor de constructii, sau costul gigacaloriei.

Sa nu uitam ca Oradea nu a dorit sa participe la procedura de achizitie initiata de Consiliul Judetean Bihor si a optat pentru a face singura achizitia, implicit caietul de sarcini si clauzele contractuale. Astfel s-a strecurat si aceasta clauza privind indicele inflatiei lasand astfel operatorului posibilitatea sa isi creasca din start pretul cu aproape 14% dupa primele 12 luni.

Am adresat o intrebare conducerii Primariei Oradea: ce se intampla daca vom avea deflatie (inflatie negativa)? Vor scadea tarifele? Va las sa aflati singuri raspunsul.

In perioada 2016-2020 am mai propus scaderea costului la salubritate, cand a scazut pretul combustibilului si stim cu totii ca, din pacate, nu s-a intamplat niciodata – a mai scris consilierul local. (sursa)

Articolul precedentVine “furtuna economică”, avertizează Banca Angliei. Perspectivele pentru întreaga lume s-au deteriorat puternic
Articolul următorPrimarul Birta, locul doi PE ȚARĂ la bani dați partidului, după fiica MILIARDARULUI Dan Voiculescu! Bolojan, pe cinci. De unde, nene, atâta bănet, că doar sunt bugetari… (DOCUMENT)