Între cei din UDMR și cei din USR este război total pe tema desființării SIIJ. Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, îl acuză pe ministrul Justiției, Stelian Ion, dar și pe liderul USR, Dan Barna, că alunecă spre ”stalinism” și acuză pe oricine nu este de acord cu ei.

”Până acum de multe ori am avut impresia că ministrul Justiției este un iacobin, dar acum, încet dar sigur alunecă spre stalinism. Oricine are altă opinie decât dânsul este acuzat de așa numitul deviaționism. Oricine acționează împotriva intereselor României,   dacă nu este de acvord cu Stelian Ion.

Pe lângă politicieni, au devenit ținte ale ministrului Justiției și acei magistrați care nu îi susțin opiniile și, practic, sunt acuzați că nu-și doresc să continue lupta împotriva corupției.

Întreb și eu: întreg CSM-ul a votat pentru formarea SIIJ. Atunci ce să înțeleg, că toți membri CSM sunt deviaționiști, că nu-și doresc să continuăm lupta împotriva corupției.

Îmi pare rău că ministrul a luat-o pe acest drum! Dorim ca lupta împotriva corupției să continue, nu dorim ca gravele nereguli să se repete, să se repete abuzurile. Este absolut falsă ideea promovată de Stelian Ion, este un joc stalinist în care văd că a intrat și Dan Barna.

Nu contestă nimeni că există corupție în rândul magistraților, dar nu acolo este marea corupție.

Este un delir politic a lui Stelian Ion și al lui Dan Barna, iar acuzațiile acestea că noi nu ne dorim ca lupta împotriva corupției să continue sunt extrem de deranjante.”, a declarat Csoma Botond, pentru STIRIPESURSE.RO.

Întrebat dacă îi va solicita demisia lui Stelian Ion, liderul deputaților UDMR a explicat că ”nu sunt eu în măsură să îi solicit demisia”.

”Nu sunt eu în măsură să îi solicit demisia ministrului Justiției. Aș dori să avem o discuție constructivă și să nu ne mai apostrofeze de fiecare dată când avem o altă opinie decât dumnealui.”, a spus Csoma Botond. (sursa)

Articolul precedentUn expert german în sănătate, după organizarea EURO 2020 în pandemie. „UEFA e responsabilă pentru decese!”
Articolul următorSalariile românilor ajung doar pentru mâncare și facturi, potrivit INS. Cheltuielile lunare au crescut mai mult decât veniturile