În România se observă o explozie a industriei videochat-ului: există peste 5.000 de firme care au acest obiect de activitate la noi în țară şi vreo 400.000 de persoane care lucrează în videochat, a dezvăluit şeful ANAF, Lucian Heiuș.

Este un fenomen explicat prin veniturile foarte mari care se câştigă în domeniu. Interesant însă este că majoritatea banilor nu vin de la cetăţeni români.

„Astăzi, dacă vorbim de veniturile care se obțin de pe platformele de videochat, aflăm orice informație. Există cinci platforme mari, unde orice firmă care funcționează în România pe acest domeniu de activitate are un contract cu ei și de acolo primesc bani. Acești bani intră prin bancă, îi putem urmări. Este un fenomen. Această industrie a videochat-ului a luat o explozie foarte mare în ultima perioadă, în România”, a declarat președintele ANAF la Digi24.

Oficialul de la Finanţe a spus că sunt 5.000 de firme şi 400.000 de persoane care lucrează în videochat, iar banii vin de la străini.

„Sunt discuții că ar lucra ca persoane fizice peste 400.000 în această industrie, pentru că veniturile sunt mari, însă ce e interesant este că 99% din venituri nu sunt de la cetățeni români, ca să fie foarte clar. Românii care urmăresc aceste platforme sunt într-un număr foarte mic, însă banii sunt făcuți în România și plătiți în România și avem multe acțiuni de contor pe firmele de videochat.

Și cu ani în urmă erau. Mulți nu înțelegeau că, de fapt, este o activitate, că ar trebui să aibă angajați, persoanele care prestează acea muncă și cred că e un proces mult mai vechi. Astăzi avem instrumentele necesare pentru a putea monitoriza și acționa asupra acestor industrii”, a explicat Heiuș.

Este un business legal şi ANAF îi ajută pe aceşti oameni să îşi completeze declaraţia unică şi să plătească impozite către stat.

„Foarte multe persoane fizice care acționează în nume propriu, folosind alt gen de platforme, nu neapărat având o societate, deja vin, se interesează. Noi am făcut și un ghid, care este pe site-ul ANAF-ului, ca să le explicăm cum pot să își depună declarația unică, să își declare veniturile și să își plătească impozitele”, a conchis el. (sursa)

Articolul precedentSfat prețios pentru cei care au grădină și se pregătesc de secetă: “Am pus în practică această metodă de câțiva ani și își face treaba cu brio!”
Articolul următorPăcat… La Horezu, se vinde ceramică made in Bulgaria!