Ne-au luat libertatea, promițându-ne ceva ce nu puteau oricum să ne asigurare: sănătate, scrie un autor pe pagina printreranduri.net.

Realitatea a contrazis însă (din nou!) discursul oficial al guvernanților noștri. Studiile independente plasează România printre ultimele locuri din Uniunea Europeană în privința eficienței măsurilor luate în ”lupta” cu COVID-19, cu mult în spatele țărilor din regiunea noastră, precum Ungaria, Bulgaria, Cehia sau Polonia. Așadar, atât de bine au avut „grijă” de sănătatea noastră, încât, astăzi, ne ”luptăm” pentru ultimul. La toate capitolele.

Ne-au luat de proști și noi le-am acceptat minciunile și manipulările prezentate drept adevăr și ”știri oficiale”.

Au sădit frică și neîncredere în sufletele noastre. Și le-a ieșit de minune. Nimic nu va mai fi la fel ca înainte. Cu atât mai puțin încrederea noastră în oameni.

Ne-au închis în case și au închis economia. Cică, spre binele nostru. Mai degrabă, după cum arată situația, doar binele lor… Acum se laudă că vor să „reclădească” și să relanseze România. Din călăi, au ajuns să se prezinte drept mari salvatori. După ce ne-au distrus, tot ei vin să ne salveze?!

Cu alte cuvinte, după ce și-au bătut joc de noi, pe banii noștri, acum tot noi ar trebui să le mulțumim și să le fim recunoscători. Că ne „salvează”. Eventual, că ne controlează. Inclusiv ce gândim.

La finalul „luptei” cu inamicul invizibil, astăzi, NU avem nici libertate, NU avem nici sănătate. Și NU mai avem nici economie.

Avem, în schimb, un viitor plin de incertitudini și amenințări, unele mai mult sau mai puțin reale, dar în orice caz, de ”succes” în rândurile marelui public. Și îi mai avem și pe ei. Jupânii cocoțați în cele mai înalte demnități ale patriei noastre care nu dau semne că se vor lăsa duși degrabă. Din contră! Vor să rămână până în 2030! Dacă îi lăsăm…

Și avem o singură șansă, o singură armă cu care putem scăpa de ei. Votul democratic. La următoarele alegeri (atunci când se vor ține) va trebui să alegem între cei care ne ”promit” libertate și cei care ne ”promit” sănătate. Sănătatea nu ne-o poate garanta nimeni. Cu atât mai puțin actualii guvernanți. Asta deja știm. În schimb, libertatea o putem lua noi înapoi. Toată libertatea noastră! Și asta știm pentru că am mai făcut-o!

Atâta tot că nu trebuie să mai acceptăm să fim luați de proști! Trebuie să avem încredere nu în ce ne spun alții, ci în ce gândim noi. Și să acționăm. La vot!

Post Scriptum.

Culmea știți care este? Că un guvern pretins liberal a reușit, fără nicio strângere de inimă sau jenă ideologică, să pună în operă cele mai drastice restricții și restrângeri de drepturi și libertăți. Adică tocmai ei, liberalii se comportă în cel mai non-liberal mod! Și a început chiar să le placă să guverneze în stilul acesta non-liberal și non-democratic după model ruso-chinezesc. Așadar, încet dar sigur, cu ei la putere, nu vom mai avea nici democrație…

preluare de pe pagina printreranduri.net

Articolul precedentCel mai mare număr de contestații la bacalaureat din ultimii șase ani. Peste 60.000 de lucrări vor fi corectate din nou!
Articolul următorIoan Mang: Ne apropiem de 500 de kilometri realizați în acest mandat!