Fermierii britanici sunt nevoiți să aducă din România culegători de fructe și legume pentru a ține pasul cu cererea în plină criză a coronavirusului în lume, folosind modelul german. Marea Britanie e una dintre cele mai afectate țări din lume de COVID-19, scrie Libertatea.

Primul zbor între București și London Stansted va ateriza azi, aducând în Marea Britanie aproximativ 180 de lucrători pentru fermele britanice. Avionul este primul dintre cele șase care vor ateriza în perioada următoare pentru a asigura muncitori pe terenurile agricole britanice, scrie The Times.

Infuzia de muncitori români apare în contextul în care o asociație a proprietarilor de afaceri în agricultură din Marea Britanie a atras atenția că restricțiile de călătorie impuse pentru a preveni răspândirea coronavirusului au lăsat fără personal companiile agricole.

Citeşte întreaga ştire: După nemți, și britanicii îi așteaptă pe români să le salveze fructele și legumele de pe câmpuri. Primul avion cu muncitori români decolează mâine

Articolul precedentAr fi refuzat să demisioneze, DAR a modificat azi noapte regulile pentru noaptea de Înviere
Articolul următorSoția ministrului Sănătății implicată în specula cu măști medicale? Dovezi găsite de jurnaliști