Klaus Iohannis a participat, alături de Ludovic OrbanNicușor DanAdina Vălean, membri ai guvernului și din PNL la evenimentul de lansare în dezbatere publică a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Totul s-a întâmplat la un mare hotel din București, însă întâlnirea nu a respectat legea pe care chiar liberalii au dat-o și care face referire la restricțiile din starea de alertă. Conform imaginilor transmise chiar de PNL, cel puțin 25 de politicieni au participat, în condițiile în care limita legală este de 20 de persoane.

La cei 25 de politicieni se adaugă fotografii, cameramanii și personalul tehnic care au asigurat transmisiunea. Dacă la Constanța, într-o biserică, polițiștii și jandarmii au descins și i-au scos cu forța pe credincioși, amendându-i, nu la fel s-a întâmplat și la evenimentul liberal.

Astfel, în Hotărârea nr. 54 din 12.11.2020 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la punctul 27, litera e) se prevede că ”Se menține obligația organizării și desfășurări evenimentelor/întrunirilor în cadrul campaniei electorale a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaților din anul 2020, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății şi al ministrului afacerilor interne, respectarea următoarelor măsuri:

e) limitarea numărului participanților la maximum 20, în cazul evenimentelor/întrunirilor/acțiunilor desfășurate în spațiu închis și a duratei acestora la maximum două ore. (sursa)

Articolul precedentÎmprumuturile totale ale guvernului prin bonduri externe din 2020: 8,8 mld. euro şi 3,3 mld. dolari!
Articolul următorCine nu papă tot și bine nu primește cadou de la Guvern!