Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, a ajuns la Bucureşti, în prima sa vizită în România de la preluarea mandatului. Kamala Harris vine în vizită oficială în România, după Polonia, în contextul amenințărilor de securitate produse de războiul de agresiune pe care Rusia l-a început împotriva Ucrainei.

Kamala Harris a ajuns la Palatul Cotroceni și a fost întâmpinată de președintele Klaus Iohannis. Pe platoul de ceremonii de la Palatul Cotroceni mai erau prezenți și premierul Nicolae Ciucă, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și președintele Senatului Florin Cîțu

La Cotroceni, într-o scurtă ceremonie de primire, Vicepreședintele SUA și președintele României au ascultat intonarea imnurilor naționale ale SUA și României după care au intrat pentru o foarte scurtă discuție.

Președintele Senatului, Cîțu, al Camerei Deputaților, Ciolacu și Primul Ministru Ciucă au stat degeaba în frig însă, nici Klaus Iohannis și nici Vicepreședintele SUA neacordându-le, în timpul ceremoniei de primire, măcar o scurtă privire. Aceștia au participat ulterior la o discuție cu Kamala Harris.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, afirmă, vineri, după ce a participat la discuţii cu vicepreşedintele american Kamala Harris, că România se află în prima linie a democraţiei occidentale. Ciolacu a reiterat sprijinul României pentru refugiaţii din Ucraina, relatează News.ro.

”România se află acum în prima linie a democraţiei occidentale şi contăm pe sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru a o apăra împreună. Acesta este mesajul principal pe care i l-am transmis astăzi doamnei vicepreşedinte al SUA, Kamala Harris, pe care am asigurat-o de deplinul nostru angajament în protejarea valorilor noastre democratice şi a intereselor de securitate pe care naţiunile noastre le au în calitate de aliaţi NATO”, a scris, vineri, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Acesta apreciază că ”trebuie să fim conştienţi că ceea ce se întâmplă în Ucraina are un impact direct asupra noastră, a tuturor”.

”Lumea s-a schimbat, iar noi ne confruntăm cu o nouă realitate. Acest lucru înseamnă noi provocări pentru poporul nostru, pentru economia noastră şi pentru structura noastră socială. Vom continua să sprijinim refugiaţii care ajung în ţara noastră, dar trebuie să ne gândim şi la familiile noastre şi la copiii noştri. De aceea, parteneriatul nostru strategic trebuie să fie dezvoltat şi să includă o cooperare economică mai puternică. Investiţii americane în energie, apărare, comerţ şi sectoarele financiare sunt absolut esenţiale”, a mai transmis Ciolacu.

Potrivit acestuia, ”românii sunt gata să ajute în acest moment dificil, dar avem nevoie de întregul sprijin şi suport din partea partenerilor noştri pentru ca impactul economic şi social asupra ţării noastre să fie cât mai redus”. (sursa)

Articolul precedentCiolacu: PSD nu va fi niciodată de acord cu propunerea făcută domnului Arafat de către „societatea civilă” (aripa Cioloș)! Cenzura, Ministerul Adevărului, Scânteia nu pot deveni armele democrației și ale statului de drept
Articolul următorUn proiect de succes la Primăria Țețchea pentru modernizarea educației oferite elevilor