Președintele ales Joe Biden a alunecat în timp ce se juca cu câinele său, Major, și are fracturi de stres la oasele tarsiene (de la mijlocul tălpii), ceea ce înseamnă că pentru câteva săptămâni va trebui să poarte o orteză specială, a anunțat duminică medicul său personal, Kevin O’Connor. 

nițial, radiografia cu raze X nu a evidențiat o fractură, dar apoi i s-a făcut un computer tomograf care a confirmat diagnosticul: mici fracturi (fracturi de stres) la osul cuneiform lateral și cuneiform intermediar (două dintre cele trei oase tarsiene). 

Duminică după-amiază, biroul președintelui ales anunțase că acesta și-a luxat glezna sâmbătă, în timp ce se juca cu câinele său, dar că din „precauție extremă” va fi examinat de un ortoped. Joe Biden a fost examinat ulterior de un specialist în ortopedie din Newark, Delaware. Reporterii care l-au însoţit au fost ţinuţi în autobuz şi nu l-au putut vedea pe preşedintele ales intrând în clădire, scrie Reuters.

Duminică seara, președintele în exercițiu Donald Trump a scris pe Twitter „Fă-te bine repede!” și a repostat un filmuleț în care Joe Biden este surprins în timp ce iese șchiopătând din clinica ortopedică și intră într-o mașină.

La cei 78 de ani împliniți în noiembrie, Joe Biden va fi cea mai în vârstă persoană care va prelua preşedinţia americană, în ianuarie 2021, iar sănătatea sa va fi probabil urmărită îndeaproape atât de susţinători, cât şi de opozanţi. 

În timpul campaniei, echipa sa a dat publicității un raport medical care arăta că fostul vicepreședinte este sănătos și apt pentru a-și asuma funcția de președinte. 

Familia Biden are doi câini, Major și Champ, ambii ciobănești germani.

Înainte de rezultatul examinării medicale de duminică seara, echipa Biden-Harris anunțase cine se va ocupa de comunicare la Casa Albă în viitoarea administrație. Pentru prima dată, echipa este formată exclusiv din femei.

Președintele ales Joe Biden urmează să-și preia mandatul la 20 ianuarie 2021. (sursa)

Articolul precedentCreşterea datoriei publice a României nu mai este o glumă. Îndatorarea peste măsură va sugruma economia. Dacă lucrurile continuă în ritmul de astăzi, în 2022 datoria publică va depăşi 55% din PIB, iar finanţarea va fi tot mai problematică
Articolul următorCum îți dai seama dacă o mască e bună sau e fake – Detaliul care face diferența