Guvernul israelian lucrează la un program prin care să asigure tuturor supravieţuitorilor Holocaustului, din întreaga lume, vaccinarea împotriva coronavirusului, a declarat marţi o oficialitate citată de dpa.

Detaliile nu au fost încă definitivate, dar probabil vor fi deschise centre de vaccinare în anumite ţări, a afirmat ministrul pentru diaspora, Omer Yankelevich. Ea a adăugat că dacă va fi necesar vor fi trimise echipe care să le administreze beneficiarilor vaccinul la domiciliu, transmite Agerpres.

Conform unui proiect de comunicat, vârsta înaintată a celor care au supravieţuit Holocaustului îi include în categoria de risc ridicat în cazul îmbolnăvirii de COVID-19, iar în unele state nu este clar dacă vor primi vaccinul în viitorul apropiat. Planul guvernamental „va asigura şi vaccinarea tuturor supravieţuitorilor Holocaustului din Israel şi va oferi instrucţiuni şi sprijin corespunzător”.

Programul va fi administrat de Shalom Corps, o mişcare internaţională de voluntari care implică tineri din Israel şi din comunităţile evreieşti din toată lumea în servicii prin care să îşi exprime valorile comune, mai arată comunicatul.

Rămâne de stabilit ce autorizaţii sunt necesare din partea altor guverne şi de achiziţionat dozele necesare, „separat şi suplimentar faţă de stocul actual al Israelului ”, astfel încât „nu va fi afectat în niciun fel efortul curent de vaccinare din Israel”.

Conform datelor ministerului pentru diaspora, în Israel mai trăiesc 190.000, iar în alte ţări 130.000 de supravieţuitori ai genocidului comis de germanii nazişti şi colaboratorii lor din Europa, soldat cu şase milioane de victime în perioada celui de-al doilea război mondial. (sursa)

Articolul precedentÎN SFÂRȘIT! Multinaţionalele ar putea fi obligate să plătească impozit pe profit în fiecare ţară în care fac afaceri. Chiar și în România?
Articolul următorDe ce vor peneliștii să vândă companiile de stat?