Klaus Iohannis, a declarat, joi, că va convoca CSAT săptămâna următoare pentru situația din Ucraina, dar și cu privire la mișcarea unor trupe rusești în bazinul Mării Negre.

“Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în Regiunea Mării Negre cu accent special pe zona de graniță de est a Ucrainei. Urmărim cu mare atenție aceste lucruri. Să nu-și imagineze cineva că noi stăm și așteptăm informații de la alții. Noi dăm informații altora. Avem servicii foarte performante pe această zonă, am avut mai multe discuții cu ministrul Apărării și cu alți conducători de servicii specializate. Cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați.

Situația este una care trebuie extrem de atent evaluată, nu doar militar și securitar, ci și diplomatic. Acest lucru îl facem. Voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră și a acumulării de trupe pe granița de est a Ucrainei.

Nu ne relaxăm total de la 1 iunie!

Pe de altă parte, președintele spune că restricțiile nu vor fi relaxate automat de la 1 iunie, aceasta fiind data la care guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare: „Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie va fi data de relaxare totală. Nu va fi”.

„1 iunie e o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați. Este data la care guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie va fi data de relaxare totală. Nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident că până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei”, spune Klaus Iohannis. (sursa)

Articolul precedentMoment istoric pentru industria de IT din România. UiPath – un start-up lansat în Bucureşti – transformă în realitate visul mai multor generaţii de antreprenori: a strâns 1,34 mld. $ de la investitori, la o evaluare de 29 mld. $ şi se listează la bursa din New York
Articolul următorSă nu credem că 1 iunie e data de relaxare totală. Nu va fi!