A fost atât de urgent, cum spunea încă din prima săptămână a lui octombrie, încât abia în 19 a anunțat că în 20 va… anunța. Și de aplicat, de prin 25 încolo, că este vreme…

Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seară. noile restricții care vor intra în vigoare de luni. Astfel, masca redevine obligatorie atât în interior, cât și în exterior De asemenea, tot de luni, intră în vacanță și elevii de gimnaziu și liceu, nu doar cei din ciclul primar, timp de două săptămâni.

„Vreau să fiu foarte clar din capul locului: dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu este așa. Haideți să vedem ce se întâmplă în lume: în vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, 70 – 80% s-au vaccinat, pandemia practic nu mai are impact.

În partea noastră, unde o parte este reticentă din varii motive reticentă la vaccinare, suntem în plină pandemie, iar la noi în România s-a declanșat o adevărată catastrofă cu sute și sute de decese în fiecare zi, cu zeci de mii de oameni care se infectează zilnic”, a declarat Klaus Iohannis, la începutul declarației de presă.

Restricțiile anunțate de Klaus Iohannis

Până când vă convingeți să vă vaccinați, din păcate, este nevoie de restricții prin care putem să avem grijă de cei mai vulnerabili. Este evident că școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectați, dar și prin personal, profesori, învățători, care se îmbolnăvesc.

În mod normal, începând de luni, ar fi vacanță pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanță să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu, pentru două săptămâni. Când vorbim despre protecția individuală, nu întâmplător am venit cu mască.

Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot – și în interior și în exterior, și la târguri, dar și la cinema”, a spus Klaus Iohannis.

Potrivit lui Klaus Iohannis, Guvernul va hotărî cel târziu vineri foarte concret ce restricții intră în vigoare.

Va fi restricționată circulația în noaptea, excepție făcând ce vaccinați și cei care, cu legitimație de serviciu au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele a spus că restricțiile se vor domoli pe măsură ce lumea înțelege să se vaccineze și România va scăpa de pandemie. (sursa)

Articolul precedentFlorian Bodog: Ioana Mihăilă a mințit la audierile din Parlament!
Articolul următorPoliția Română, semnal de ALARMĂ: Nu dați curs unor amenzi din trafic venite pe e-mail