Deputatul Ioan Mang spune, într-o postare pe Facebook, că partidul său rămâne consecvent politicii responsabile de guvernare în interesul oamenilor și pentru economia României, dincolo de disputele politice. PSD, scrie președintele PSD Bihor, nu e interesat de luptele politice din PNL, ci doar ca acestea să nu afecteze coaliția și actul de guvernare.

Suntem acum într-un moment decisiv în lupta cu scumpirile, spune Ioan Mang. Trebuie să luăm rapid măsuri. PSD a propus deja un set de măsuri foarte importante pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți:

1️⃣Voucher pentru cumpărarea de alimente de bază, pentru familiile vulnerabile și pentru cei cu venituri mici. Propunere PSD: 50 de euro/voucher la fiecare 2 luni, până la finalul anului.

2️⃣ Voucher acordat lunar, în perioada de școală, pentru elevii cu burse sociale. Propunere PSD: 30 de euro/voucher.

3️⃣ Dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei.

4️⃣Creșterea valorii tichetelor de masă acordate angajaților. Propunere PSD: creșterea de la 20 de lei la 30 de lei.

5️⃣ Schemă de ajutor de stat pentru transportatori, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară. Propunere PSD: 50 de milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.

Majoritatea măsurilor au fost deja convenite cu partenerii de guvernare, precum voucher-ele la alimente și creșterea valorii tichetelor de masă. Valoarea finală se va stabili în Coaliție pe bază de calcule economice și în funcție de sursele de finanțare disponibile.

PSD va acționa pentru punerea în aplicare a acestor măsuri, cât mai repede posibil și pentru finanțarea lor din fonduri europene, cel puțin în proporție de 50%. (sursa)

Articolul precedentConcurență din vecini. Comisia Europeană aprobă o schemă în valoare de 1 milion de euro menită să sprijine companiile aeriene care îşi încep activitatea pe aeroportul din Arad
Articolul următorEste o rușine faptul că UE anunță a CINCEA rundă de sancțiuni impuse Rusiei, la peste o lună de la invazie și tot fără rezultat!