Există partide pentru care cuvinte precum piața, companie sau profit reprezintă profesiunea de credință și focusul activităților politice pe care le întreprind – a spus deputatul bihorean Ioan Mang într-o declarație politică susținută în Camera Deputaților. Așa cum observați, spune Mang, din vocabularul lor principal lipsește cuvântul oamenii! Aceste partide se revendică întotdeauna ca fiind de dreapta.

Și mai există partide, precum Partidul Social Democrat, pentru care cetățenii – cei mulți, cum li se spune, oamenii care muncesc de dimineața până seara, uneori și în două locuri – reprezintă singura lor rațiune de a fi. Din acest motiv, sunt mândru că fac parte din PSD, singurul partid care pune înainte de orice interesele legitime ale românilor!

Ce a contat pentru guvernul de dreapta în pandemie? Oamenii? Cu siguranță nu! A contat să achiziționeze zeci de milioane de vaccinuri despre care știau că vor rămâne nefolosite și se vor strica, doar pentru a burduși, din sărăcia noastră, conturile unor corporații străine. A trebuit să vină un ministru PSD la Sănătate pentru a opri această aberație.

Ce a contat pentru guvernul alianței de dreapta când a forțat așa zisa liberalizare a pieței de energie? Oamenii? Evident că nu! Tot ce i-a interesat a fost să dea unora ocazia de a realiza profituri nesimțite, pe spinarea oamenilor muncitori și de a crește artificial prețurile. A fost nevoie de presiuni și eforturi susținute în Coaliție, din partea PSD, pentru a-i convinge pe cei de la PNL să treacă, totuși, cumva, de partea românilor afectați.

Ce a contat când dreapta a negociat, vorba vine, condițiile asumate, sau impuse țării noastre prin PNRR? A contat agricultura văduvită, tot de ei, de irigații? Sau au contat firmele la care, caz unic, le-au dat bani cu dedicație în însuși textul Planului? Sau au contat contractele de consultanță ulterioară pe care și le-au aranjat pentru ei și ai lor? Au contat pensionarii pe care voiau să îi țină zeci de ani cu pensiile blocate la cel mai josnic nivel? Pe cei de dreapta nu i-a interesat așa ceva! A fost nevoie să vină un ministru PSD la Muncă pentru a arăta că un guvern poate și trebuie să fie de partea celor mulți, sau năpăstuiți și că, dacă se vrea, așa cum PSD a vrut, orice se poate schimba sau renegocia dacă este pentru binele părinților sau al bunicilor noștri!

Ce a contat pentru cei de dreapta când PSD cerea, legitim, corect și realist, creșterea pensiilor? Din păcate, nu oamenii, altfel nu s-ar fi opus. Iar acum, după ce luni de zile s-au împotrivit ideii, tot ei vin și jonglează cu procentele, într-un dispreț total pentru bieții pensionari care nu mai știu încotro să se uite, când totul, dacă PSD era ascultat, putea fi clarificat și stabilit de luni de zile, spre binele oamenilor și nu al vreunui partid.

Din toate aceste motive, reiese clar că România are mare nevoie de PSD la guvernare într-o perioadă de crize suprapuse! Din toate aceste motive, românii văd și știu că reprezentăm singurul partid pentru care ei, românii, sunt singurii care contează. Din toate aceste motive, sunt mândru de eforturile dar și de rezultatele obținute de PSD pentru oameni – a spus președintele PSD Bihor.

Declarație politică, 16.11.2022, Camera Deputaților

Articolul precedentNumai Dumnezeu ne mai poate apăra de noi înșine! Șapte militari de la Baza NATO Mihail Kogălniceanu au fost reținuți pentru furt de combustibil
Articolul următorGenerația Z. Harta pe care o caută toţi investitorii. Care sunt judeţele din România cu cei mai mulţi tineri de 10-24 de ani?