Proiectul Guvernului privind modificarea Codului Fiscal nu este al PSD! – scrie deputatul Ioan Mang într-o postare publicată pe Facebook. El este rezultatul viziunii economice a PNL și al deciziei premierului Nicolae Ciucă!

Această inițiativă reflectă doar într-o mică măsură viziunea fiscală a PSD și este Cod Fiscal dezechilibrat deoarece nu conține vreo formă de solidaritate din partea celor cu venituri foarte mari: 1) supraimpozitarea pensiilor speciale; 2) supraimpozitarea bugetarilor de lux; 3) taxa de solidaritate la companiile mari.

Având în vedere această situație, PSD va continua să insiste și să determine adoptarea unor acte normative distincte care să împlinească dezideratele de mai sus, spune Ioan Mang. Este inechitabil, mai ales în perioade de crize ca acum, ca statul să pună povară fiscală doar pe umerii românilor și firmelor românești și să-i favorizeze pe cei mai bogați sau companiile multinaționale.

Pe de altă parte, PSD consideră că este absolută nevoie de ajustarea Codului Fiscal. Formula actuală este evident depășită și nu face decât să perpetueze o agonie bugetară pe care România pur și simplu nu și-o mai poate permite. “Codul premierului Ciucă” face însă doar într-o mică măsură această schimbare. Este doar un pansament la actualul context socio-economic, care nu tratează boala în ansamblul ei – concluzionează președintele PSD Bihor.

Articolul precedentO beiușancă, desemnată cea mai frumoasă din lume. Cine este Iolanda Anamaria Babău
Articolul următorMinisterul Energiei ar trebui să pregătească populația și firmele pentru iarna care vine! Scenariile posibile