La fel ca mulți români, am aflat recent din presă că la o ședință a colegilor noștri de coaliție de la PNL, anumiți lideri s-ar fi plâns de faptul că Partidul Social Democrat ar comunica mai bine sau mai agresiv decât domniile lor. Mărturisesc că asemenea discuții m-au surprins, deși, poate, nu ar fi trebuit…

Eu credeam și cred în continuare că rolul unui partid aflat la guvernare, cu atât mai mult într-o perioadă grea, precum cea de crize suprapuse pe care o traversăm, e să asculte și să preia problemele românilor, să le găsească soluții și să le prezinte oamenilor. Dacă asta înseamnă comunicare agresivă, fie!

Poate că, de luni și luni de zile, domnul ministrul al Energiei, de exemplu, putea comunica și domnia sa ”agresiv” despre cum a căutat și ce soluții a găsit pentru prețurile tot mai mari, insuportabile, de fapt, cu care se luptă cetățenii. Poate că în loc să se uite cu pizmă la miniștrii care chiar se luptă pentru domeniile lor, precum ministrul Muncii, partenerii din PNL ar trebui să ia model. Iar când vorbim de domeniul pe care îl coordonează un ministru să nu uităm că vorbim de oameni, de vieți reale, de probleme grele sau grave, de nevoia ca Statul, Guvernul, Parlamentul, să intervină decisiv și rapid.

Despre asta vorbește PSD când comunică, stimați colegi! Despre nevoile românilor și despre nevoia de soluții, nu despre altceva. Noi nu suntem într-o competiție de așa zisă comunicare sau de imagine cu nimeni; nici cu cei din coaliție și nici cu cei din opoziție. Și nu suntem, cred că este clar pentru toată lumea, într-o dezbatere doctrinară sau ideologică, cu nimeni!

Prețurile mari, inflația, războiul, criza energetică, toate aceste provocări cărora românii și România trebuie să le facă față, nu au culoare politică, nu au doctrină. În schimb, au un lucru în comun: ele trebuie rezolvate de către un guvern responsabil.

Pe români, stimați colegi, nu îi interesează cum comunică partidele. Pe români, sunt convins de asta, îi interesează dialogul dintre partidele aflate la guvernare pentru ca, împreună, noi toți, cei din Parlament și din Guvern, să găsim soluții pentru ei și să comunicăm prin înțelegere și prin rezultate.

Asta sper eu să obținem și să realizăm împreună în această nouă sesiune parlamentară.

sursa: Declarație politică, Camera Deputaților, 07.09.2022

Articolul precedentCharles al III-lea este noul Rege al Marii Britanii. Primul mesaj
Articolul următorBanca Centrală Europeană, decizie istorică contra inflației: ”Ratele dobânzilor vor crește începând cu 14 septembrie 2022”