Ioan Mang: Dugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 au fost aprobate de Guvern și intră în dezbaterea parlamentară.

Avem un buget echilibrat și realist, cu cea mai mare alocare pentru investiții din ultimii 32 de ani. Din cele aproximativ 90 de miliarde lei, 20% se vor îndrepta spre domeniul transporturilor (autostrăzi, drumuri, căi ferate, etc.). Practic, este dublul sumei investițiilor realizate în România în anul 2019!

De asemenea, așa cum ne-am asumat prin Programul de Guvernare, bugetul include o componentă socială importantă prin care vrem să protejăm veniturile populației. Toate măsurile din pachetul social al PSD (creșteri alocații, pensii, sprijin pentru energie, etc.) au finanțarea asigurată, ceea ce demonstrează că PSD își respectă angajamentele pentru care a intrat la guvernare.

În ceea ce privește resursele alocate pentru combaterea pandemiei, bugetul Ministerului Sănătății, acesta rămâne și în 2022 relativ la aceiași parametri ca în 2021 (aproximativ 24 de miliarde de lei), dar vor crește încasările din contribuțiile pe sănătate.

Una dintre reușitele majore ale PSD în construcția Bugetului pentru anul 2022 este creșterea veniturilor pentru jumătate din populația României și asigurarea protecției sociale pentru cele mai vulnerabile categorii!

În total peste 10 milioane de români vor avea creșteri de venituri anul viitor. Toți copiii din România vor beneficia de o alocație majorată, concomitent cu creșterea veniturilor pentru toți pensionarii. În plus, 2,5 milioane de seniori vor beneficia de un ajutor suplimentar pentru a face față creșterii prețurilor la energie, alimente și medicamente.

În buget au fost incluse și sumele pentru majorarea salariilor profesorilor și ale unor categorii de personal medical. (sursa)

Articolul precedentMinistrul Energiei cere emiterea facturilor cu respectarea legii, în caz contrar urmând a exista ”sancţiuni dure” / Firmă din Bihor, amendată cu 50.000 de lei
Articolul următorGhinea își face ”proiect” pentru ”asistență” dată primarilor pentru a atrage fondurile din PNRR. O fi etic?