O lipsă totală a sprijinului guvernamental pentru economia românească

Într-o conferință de presă susținută azi, președintele PSD Bihor, deputatul Ioan Mang a vorbit și despre lipsa unor măsuri reale, din partea Guvernului, pentru a sprijini economia românească!

Astfel, Ioan Mang a citat un raport recent al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European care constată, în mod evident, faptul că industria europeană a fost grav afectată de pandemie.

Raportul mai arată și eforturile făcute de fiecare guvern european pentru a sprijini economia națională. Germania, spre exemplu, a alocat pentru salvarea companiilor germane echivalentul a 47% din PIB. Italia, 37%, Franța, 23& și Spania 22% din PIB. România a alocat doar echivalentul a 5% din PIB…

Asta în vreme ce zeci de miliarde de euro au fost împrumutate de guvern, luând destinații incerte, iar deficitul bugetar a ajuns la aproape 10%, fără niciun sprijin real pentru întreprinzători.

Ioan Mang a relatat și o vizită făcută la o fabrică bihoreană de confecții care are, încă, 300 de angajați. Antreprenorul vizitat, deși nu este votant PSD, a beneficiat, conform spuselor proprii, de susținerea primită în vremea guvernărilor social democrate pentru a participa la expoziții internaționale, care i-au asigurat comenzi inclusiv în pandemie.

Din păcate, actuala majoritate a anulat aceste facilități!

În aceeași vreme, ministrul Năsui, spune Ioan Mang, refuză să vină în parlament pentru a discuta cu aleșii dar și cu antreprenorii invitați de aceștia.

Președintele PSD Bihor susține că, în urma dialogului cu antreprenorii, mulți spun că nu doresc să își trimită angajații acasă, pe bani de nimic, ci pot lucra, dacă ar primi un sprijin minim, real, de la Guvern.

Haideți să cumpărăm produse românești!

Ioan Mang a mai făcut un apel la bihoreni, pe care se angajează să îl aplice și personal: să cumpere produse românești și, pe cât posibil, din Bihor! Fiecare produs românesc poate salva un loc de muncă. Dacă ne cumpărăm ceva, a încheiat Ioan Mang, să încercăm să fie produse românești.

Articolul precedentPrimăvara la Oradea
Articolul următorDezacordul persistă în UE. Statele membre nu s-au înțeles cum să redistribuie 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID