Deși Institutul Național de Statistică raportează în al doilea trimestru din 2021 o creștere economică de 13%, față de căderea de anul trecut, în realitate, economia României a crescut cu doar 1,9 puncte procentuale față de nivelul la care era înainte de venirea pandemiei. Cam cât alcoolemia lui Cîțu…

Pentru acest rezultat modest, Guvernele Orban și Cîțu patronate de Iohannis s-au împrumutat cu 1.000 de euro pe secundă. O adevărată contraperformanță!

Pentru a obține un plus de 4 miliarde euro la PIB-ul național, guvernarea de “dreapta” s-a împrumutat cu 58 de miliarde euro! Așadar, pușcăriașul Cîțu se laudă cu o creștere modestă care însă a costat enorm România!

Anul trecut, în trimestrul al II-lea, adică lunile aprilie – mai – iunie, România treceam prin cea mai cruntă perioadă a pandemiei. În intervalul 15 martie – 15 mai, România a fost în stare de urgență. Nimic nu s-a mișcat în economie. S-a înregistrat o cădere abruptă. Declinul a continuat și ulterior. Așa că o creștere de 13,6% față de dezastrul din aprilie-mai 2020 este doar o mare păcăleală. O țeapă.

Această “creștere” a economiei de 1,9% în raport cu nivelul anterior pandemiei nu se resimte în niciun fel în buzunarele românilor, dimpotrivă pentru 99% dintre aceștia nivelul de trai s-a deteriorat galopant. Această erodare accelerată a nivelului de trai din România va continua și în lunile următoare în contextul creșterii explozive a prețurilor pentru gaze naturale și energie electrică.

Revenirea economiei nu este deloc spectaculoasă, ci greoaie, lentă și însoțită de dezechilibre majore privind explozia inflației, adâncirea deficitului comercial, de cont curent și a datoriei externe plus explozia datoriei publice la 50% din PIB, de la 34,6% din PIB în octombrie 2019! (sursa)

Articolul precedentMinistrul Sorin Cîmpeanu (PNL): Şcoala online a fost “un dezastru”
Articolul următor”Privatul” Dan Barna și-a DUBLAT banii din conturi în patru ani de muncă la stat!!