Degeaba încearcă premierul Florin Vasile Cîțu să-i păcăleacă pe români că actul de guvernare al Coaliției de ”dreapta” nu este afectat de campania sa electorală pentru șefia PNL, campanie făcută pe banii publici, în disprețul tuturor românilor. Românii pot constata și singuri că țara nu este guvernată așa cum trebuie, că nimeni din arcul guvernamental nu este interesat de scumpiri, de relansarea campaniei de vaccinare (care a ajuns într-o fundătură) sau de investițiile în infrastructură sau sănătate. Miniștrii PNL-iști nu sunt la muncă, ci la făcut propagandă și strâns voturi pentru ”șefu”, acest conflict deschis dintre Cîțu și Orban, fiecare cu partizanii săi, paralizând întreaga administrație centrală.

Din păcate, circului intern penelist i se adaugă și cel din interiorul USR+, unde Barna și Cioloș se luptă și ei pentru puterea din partea. Toate acestea sunt agravate de conflictele dintre membrii Coaliției Dreptei: useriștii se simt hăituiți de peneliști și nu îi suportă pe udemeriști, peneliștii nu au încredere în useriști. E un balamuc total!

De altfel, chiar vicepremierul Dan Barna a ajuns să admită că nimic nu se poate face, că actul de guvernare e suspendat până după alegerile interne din septembrie/octombrie, ale partidelor Coaliței.

Între timp, prețurile au luat-o razna, energia se scumpește continuu și determină scumpiri în lanț, inflația depășește cele mai pesimiste prognoze, vaccinarea e compromisă total, abandonul școlar a atins proporții de masă, economia gâfâie fără niciun sprijin, subminată de nepăsare ori decizii guvernamentale haotice, gunoaiele, mizeria au năpădit marile orașe, siguranța oamenilor a amenințată din ce în ce mai grav sub ochii unei poliții incapabile și măcinate de improvizațiile de șefi decise politic. Iar datoria publică crește halucinant și strivește perspectiva generațiilor viitoare, în timp ce sărăcia se răspândește ca o molimă. România este în derivă și a intrat într-un cerc vicios. Are nevoie să fie guvernată și primul pas necesar este ca altcineva decât Cîțu să preia frâiele guvernului, până după consumarea disputelor electorale ale partidelor coaliției. Prin urmare, PSD solicită președintelui Iohannis să se reîntoarcă din vacanță și să își convingă favoritul că cea mai bună decizie pentru România și pentru români, este (auto)suspendarea sa din funcția de prim-ministru până după congresul PNL! Iar după Congres, în funcție de cine câștigă, poate avem o șansă și nici nu trebuie să se mai întoarcă la Palatul Victoria…

sursa: ioanmang.ro

Articolul precedentDacă Bolojan, de exemplu, l-ar susține pe Cîțu, ar putea fi pe motiv de DOSARE?? Șeful senatorilor peneliști a ridicat problema!
Articolul următorBolojan se laudă, iar, cu ce a RESPINS când nu era președinte de CJ!