La solicitarea Grupului deputaților PSD, scrie președintele PSD Bihor, deputatul Ioan Mang, membrii Comisiei pentru Industrii si Servicii, ai Comisiei pentru politica economică, reformă și privatizare și ai Comisiei pentru muncă și protecție socială ne-am întrunit de urgență în ședința reunita și am dezbătut (marți, 7 septembrie n.r.) Proiectul de Lege privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie (PL-x 210/2021). După peste 4 ore de dezbateri, proiectul de lege cu amendamentele aprobate a primit raport de adoptare, iar plenul Camerei Deputaților a dat votul final!

Din păcate, Guvernul Cîțu a depus prin Raluca Turcan un amendament în comisii care a măcelărit această lege. Practic, conform lui Turcan, un salariat cu salariul minim ar fi primit 25 de lei pentru a compensa factura la energie/gaz și 16 lei pentru lemne. O rușine!

PSD a reușit să îndrepte acest lucru în plen, unde am adoptat amendamentele PSD prin care am lărgit atât baza celor care beneficiază de această lege, cât și cuantumul ajutoarelor. De asemenea, am reușit ca această lege să fie aplicată deja de la 1 Noiembrie, și nu din Ianuarie 2022 cum propuneau guvernanții de “dreapta”, scrie Ioan Mang. (sursa)

Ce va face PSD în continuare pentru consumatorii vulnerabili

În aceste condiții, PSD va propune un nou proiect de lege care să vină cu mai multe măsuri de protecție pentru consumatorii vulnerabili și nu doar pentru cei casnici, ci și pentru IMM-urile care au fost afectate de pandemie.

Pentru consumatorii casnici în sistem centralizat, PSD va insista prin toate mijloacele de care dispune ca Guvernul și majoritatea parlamentară să amâne intrarea în vigoare a unor prevederi legale care elimină subvenția pentru gigacalorie în sistemul de termoficare centralizat. Suprapunerea acestor prevederi cu creșterile uriașe de prețuri la energia electrică și gaze ar fi fatală pentru milioane de consumatori casnici. De aceea, aceste prevederi trebuie amânate până la reglarea celorlalte prețuri la un nivel rezonabil.

Va pune presiune pentru aprobarea Comisiei de anchetă pentru investigarea creșterii artificiale a prețurilor la gaze naturale și energie electrică.

Va insista în cadrul acestei Comisii pentru măsura unor prețuri reglementate temporar la gaze și energie, astfel încât să fie stopată creșterea nebună a acestor prețuri.

Articolul precedentȘi Cîțu și Ceaușescu au făcut datorii care au întunecat viitorul țării. Cîțu, ceva mai mari!…
Articolul următorMoștenirea doamnei Mihăilă: Soțul angajat la stat, personalul din centrele de vaccinare neplătit din MAI!