Planul de achiziție al Armatei Române include submarine franceze Scorpene și elicoptere franceze, a anunțat ministrul român al apărării, Vasile Dîncu, citat de publicația Actualno, preluată de Rador.

Dîncu a anunțat că a fost semnată o scrisoare de intenție cu ministrul francez al apărării în acest sens.

„Am semnat o scrisoare de intenție cu ministrul francez al apărării pentru un viitor proiect și am început în parlament procesul de aducere a noului echipament: este vorba de submarine Scorpene și elicoptere. Aceasta este o scrisoare de intenție făcută cu guvernul francez și noi vrem să implementăm acest proiect”, a spus el.

Ministrul român al apărării a declarat că lucrează la un proiect de lege care să prevadă termene mai scurte pentru procedurile de achiziţii publice pentru apărare. Totuși, potrivit acestuia, timpul de așteptare când vine vorba de achiziții militare a crescut în ultima perioadă, de la începutul războiului din Ucraina.

Legăturile militare dintre România și Franța s-au întărit semnificativ după ce Parisul a decis să fie națiune-cadru în Grupul de luptă NATO din România. Franța a adus în România aproape o mie de soldați, precum și sistemul antiaerian Mamba, pe fondul nevoii României de asigurare a securității. (sursa)

Articolul precedentUmbrărescu a reluat lucrările pe Autostrada Transilvania. Afaceristul a obținut bani mai mulți de la Marcel Boloș
Articolul următorStarul american de la Oradea știe ce pot îmbunătăți românii: „Vorbiți bine engleza, dar mai aveți de lucru la un aspect”