Agrointeligența-AGROINTEL.RO a intrat în posesia înregistrărilor audio ale Adunării Generale a Federației Crescătorilor de Bovine (FBCR) din 26 februarie, ședință care s-a finalizat cu demisia lui Claudiu Frânc din funcția de președinte FCBR. Evenimentul s-a desfășurat la Șăulia, județul Mureș, și s-a axat pe poziția FCBR și a lui Claudiu Frânc față de plafonul de 250 de capete pentru SCZ la vaci de lapte.

Ridicarea acestui plafon și apoi revenirea la plafon, în doar câteva zile, prin două decizii contradictorii, ambele aparținând ministrului Adrian Oros, au declanșat un scandal national între crescătorii de bovine, împărțindu-i în două tabere.

Primul episod, dintr-o serie în care vom publica stenogramele Adunării Generale cu pricina, arată modul în care Dorel Secară, consilierul ministrului Agriculturii, recunoaște cu nonșalanță că încearcă să fie și jucător și arbitru. Secară a condus, în fapt, ședința FCBR, a vorbit 75% din timp, și a dat ordine tuturor, a împărțit lumea în răi și buni și a pus MADR într-o situație jenantă, de vulnerabilitate maximă.

Dorel Secară recunoaște că el a fost creierul întregii operațiuni, oferind sfaturi într-o situație în care statul român s-a cam făcut de râs. Într-un minister din Guvernul acestei țări, a pune lupul paznic la oi este un caz de siguranță națională și lucrurile ar trebuie tranșate rapid și clar. Aici nu discutăm despre justețea memoriului care a întors decizia lui Oros, ci despre faptul că Secară nu avea ce să caute în spatele acestui demers decât dacă își dădea demisia din funcția de consilier a Ministrului Agriculturii, pentru conflict de interese.

citiți materialul întreg pe agrointel.ro

Articolul precedentParlamentul European trimite în judecată Comisia Europeană pentru că a eșuat să apere drepturile cetățenilor din România, Bulgaria, Cipru și Croația
Articolul următorCoșurile de gunoi gem de mâncare aruncată. Nu e păcat de ea?