spynews.ro: Milionarii Tristan și Andrew Tate, care sunt suspectați de trafic de persoane și viol, provin dintr-o familie respectată atât în Marea Britanie, cât și în Statele Unite ale Americii.

  • Tristan și Andrew Tate au o poveste de viață incredibilă
  • Tatăl lor, decedat în 2015, a fost campion mondial la șah, iar mama lor este implicată în acte caritabile
  • Sora lor mai mică a lucrat la o casă de avocatură din SUA, iar în prezent este cosilier juric la o companie care deține mii de restaurante fast-food în întreaga lume

Numele celor doi afaceriști acuzați de fapte grave apar într-un articol publicat într-o revistă dedicată iubitorilor de șah în anul 2015, în memoria tatălui lor, la scurt timp după decesul acestuia.

În articolul respectiv este menționat faptul că regretatul șahist din SUA a fost căsătorit cu britanica Eileen Tate, în urma mariajului rezultând trei copii: Andrew, Tristan și Janine.

Conform unor documente oficiale, văduva Eileen locuiește în prezent în Anglia, în timp ce mezina familiei, Janine, trăiește în SUA, unde s-a căsătorit. Sora mai mică a suspecților din dosarul DIICOT a lucrat la o celebră casă de avocatură până la finele anului trecut, când s-a angajat la o companie-gigant, care deține mii de restaurante de tip fast-food în întreaga lume.

În timp ce tatăl lor este considerat unul dintre cei mai mari șahiști ai Americii, mama lor participă la evenimente caritabile, iar sora mai mică este expertă în Drept, Andrew și Tristan fac milioane de euro din administrarea unor studiouri de videochat. Luni seară, cei doi au fost vizitați de polițiști și de procurori, iar conform DIICOT sunt implicați într-un dosar de trafic de persoane și de viol.

Ieri, DIICOT a precizat că dosarul a fost deschis in rem, adică vizează fapta, nu niște persoane. „La data de 11.04.2022 Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a dispus declinarea în favoarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală într-o cauză în care se efectuau cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. La data de 11.04.2022 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane și viol. În cauză au fost efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea percheziții domiciliare la două imobile din Județul Ilfov, fiind ridicate bunuri de interes pentru soluționarea cauzei. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au audiat în cursul nopții de 11/12.04.2022 mai mulți martori în vederea lămuririi situației de fapt. Cercetările sunt continuate de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală cu sprijinul B.C.C.O. București, urmărirea penală desfășurându-se in rem. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a susținut, ieri, DIICOT.

Luni seară, surse din cadrul Poliției Române au dezvăluit că ancheta a fost declanșată după ce o tânără din SUA a susținut că ar fi fost sechestrată de frații Tate. În timpul descinderilor, polițiștii au descoperit și o altă tânără, din România, care, la rândul ei a susținut că ar fi fost ținută cu forța în casa fraților Tate. „La data de 11.04.2022, IPJ Ilfov a fost sesizat telefonic de un reprezentant al Biroului de Securitate Diplomatică din cadrul Ambasadei SUA la București, cu privire la faptul că, la nivelul acestei instituții s-a primit o informație conform căreia, într-un imobil situat pe str. Washington, din orașul Voluntari, numita E. A. G., în vârstă de 21 ani, cetățean american, este lipsită de libertate în mod ilegal. În continuare, s-a relaționat cu Biroul de Securitate Diplomatică, iar în urma obținerii unor informații suplimentare, organele de poliție din cadrul Poliției Orașului Voluntari s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. În urma ultimelor verificări efectuate polițiști s-a stabilit că este posibil ca numita E. A. G. să se afle într-un imobil situat pe str. Washington, din orașul Voluntari, ce aparține fraților Tristan și Andrew Tate (cetățeni britanici). Polițiștii au obținut două mandate de percheziție, prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, de la instanță (Judecătoria Buftea), pe lipsire de libertate. Mandatele sunt puse în executare de IPJ Ilfov. Până la acest moment au fost găsite două victime, dintre care una semnalată de Ambasada SUA (de cetățenie americană)”, precizau, luni seară, surse din cadrul Poliției Române. (spynews.ro)

Articolul precedentTrei concluzii despre ce mai e PNL
Articolul următorCum putem reduce consumul de combustibil la maşină, după ce carburanţii s-au scumpit