Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a părăsit o conferință de presă, lăsându-I pe jurnaliști cu ochii în soare, după doar câteva minute.

Incidentul neplăcut s-a întâmplat la Craiova, unde Ioana Mihăilă a vizitat Centrul de vaccinare amenajat la Sala Polivalentă. Deranjată de întrebările jurnaliștilor care au dorit să știe despre problemele cu care se confruntă sistemul medical și ce se întâmplă cu salariile cadrelor medicale din centrele de vaccinare, ministrul s-a ridicat brusc de la masă. Mihăilă a ieșit din conferința de presă, a urcat în mașină și a plecat. Nu a acceptat nici măcar să discute cu un asistent medical ce o aștepta la intrare, dorind să știe când își va primi salariul.

Întrebarea care a deranjat-o a fost legată de evaluarea directorilor DSP din țară. Jurnaliștii au dorit să știe de ce a renunțat la evaluările făcute de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, în condiţiile în care mulţi au obţinut rezultate extrem de slabe. Ei au dat ca exemplu chiar pe Valeria Andreescu, directorul DSP Dolj, care a obţinut calificativul satisfăcător.

„Nu am renunţat la acele evaluări. În acest moment majoritatea conducerilor DSP sunt interimare, motiv pentru care, în lunile următoare, vom scoate la concurs aceste posturi, pentru a ne asigura că cei competenţi şi cei şi în măsură să ocupe aceste locuri deosebit de importante în aceste instituţii publice vor avea acces la un concurs corect.

Şi acesta este şi răspunsul la a doua întrebare. Postul (de la Dolj, n.r.) va fi scos la concurs în următoarele săptămâni şi sperăm că persoane competente vor veni şi vor ocupa acest post”, a răspuns ministrul Ioana Mihăilă.

Cadrele medicale au rămas fără cuvinte

După ce a răspuns, ea s-a ridicat brusc de pe scaun și s-a îndreptat spre ieșire, fără să mai aștepte și alte întrebări. A ridicat mâna, a spus „Mulțumesc!” și a plecat.

Martori incident, cadrele medicale care-şi desfăşurau activitatea în centrul de vaccinare au comentat nedumeriți: „Cum să fugi, măi, aşa? Cum?”

„Ce a deranjat-o? Trebuie să-şi asume că ţine în posturi incompetenţi. La Dolj e jale. Directoarea Andreescu nu a trecut măcar o singură dată pe la noi. O trimite pe doctoriţa Iuliana Manea, care cică e coordonatorul programului de vaccinare în Dolj. Aşa a prezentat-o doamna ministru în conferinţa de presă. Păi, cum să fie ea? Noi ştim că e doctoriţa Adriana Meltzer. Ce-i asta? Ne-a luat Dumnezeu minţile de tot?”, au comentat vizibil iritate cadrele medicale, conform presei locale.

DSP este condusă de Valeria Andreescu, ca director interimar, şi de Iuliana Manea, un funcţionar public de execuţie în cadrul Serviciului Control în sănătate publică. Cele două, Andreescu şi Manea, sunt cercetate în mai multe dosare penale. (sursa)

Sursa foto: Oltenia TV

Articolul precedentZF.ro: Salariile din Oradea mai mici ca în Botoşani!
Articolul următorCând lăudăroșenia și declarațiile bombastice ale ministrului Ghinea dau pe dinafară