Incident sângeros, încheiat cu dosar penal, la marginea unei localităţi din Bihor. Doi câini au fost împușcați de un vânător, care i-a surprins pe un câmp, unde stăpânul lor fusese la arăt.

Bărbatul şi-a dat seama repede cine a apăsat pe trăgaci şi a alertat imediat autorităţile.

Stăpânul câinilor a ieșit cu tractorul la arăt, iar animalele l-au urmat.

Ţinu Briscan, proprietarul câinilor: „Am lucrat, nici n-am mai sesizat ce fac câinii, erau prin jurul meu, pe-acolo. Nu m-am gândit că cineva o să vină să-i împuște.”

Bărbatul a descoperit unul dintre câini la 200 de metri de locul în care lucra.

Ţinu Briscan, proprietarul câinilor: „Am văzut cățeaua aia mare, așa, tremurând, în picioare, și am văzut o pată roșie la burtă. Zic, precis a-mpușcat-o cineva. Am apucat să o prind un pic, iar în două minute, a căzut jos și a murit.”

Pe al doilea cățel, împușcat și el, l-a găsit abia a doua zi, cu ajutorul unei drone. Omul a văzut în apropiere mașina unui vânător, pe care îl cunoștea. L-a confruntat şi acesta a recunoscut, în cele din urmă, că a împușcat animalele, dar nu admite că ar fi greșit.

Florian Tal, vânător:„Câinii hoinari sunt considerați cei mai mari dăunători ai vânatului. Orice câine găsit în terenul de vânătoare pe fondul cinegetic și în momentul observării nu identificăm stăpânul, se împușcă fără restricții și fără pretenții de despăgubire și fapta nu poate fi sancționată. De unde să-i cunosc eu că ăștia au proprietar sau n-au proprietar.”

cms.-șef Alina Fărcuța, purtător de cuvânt IPJ Bihor: „Polițiștii serviciului Arme, Explozibili și Substanțe periculoase continuă cercetările pentru stabilirea cauzei exacte a decesului animalului și a împrejurărilor producerii evenimentului.”

Vânătorul este cercetat acum pentru uciderea animalelor, cu intenție și fără drept.

Sursa: StirilePROTV

Articolul precedentCare sunt cartierele din România cu cele mai bogate oferte de locuinţe scoase la vânzare?
Articolul următorCJ Bihor se laudă, iar, cu intenții