Senatul şi Camera Deputaţilor încep, marţi, prima sesiune parlamentară ordinară din acest an, anunță Agerpres.

Preşedinţii celor două Camere legislative, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, au decis convocarea Senatului şi a Camerei Deputaţilor de la ora 15,00, respectiv ora 16,00.

Ca la fiecare început de sesiune, în prima şedinţă, senatorii şi deputaţii vor alege, prin vot, conducerile celor două Camere: vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii Birourilor permanente, preşedinţii fiind aleşi la începutul legislaturii pe durata mandatului Parlamentului.

Alegerea conducerilor celor două Camere se face la propunerea grupurilor parlamentare, în conformitate cu ponderea acestora, potrivit configuraţiei politice a Camerei Deputaţilor, respectiv, a Senatului şi negocierii liderilor grupurilor. Listele candidaţilor propuşi pentru Birourile permanente se supun în întregime votului Camerei Deputaţilor, respectiv al Senatului şi se aprobă cu votul deschis al majorităţii deputaţilor sau senatorilor prezenţi.

Printre priorităţile sesiunii parlamentare se află Ordonanţa de urgenţă a Guvernului referitoare la măsurile privind criza din energie, legea offshore, precum şi proiectul privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. (sursa)

Articolul precedentCalendarul recensământului din România, care începe astăzi. Este primul care va avea loc doar online
Articolul următorAzi intră în vigoare noile reduceri la facturile de curent și gaze / Principalele schimbări pentru populație și firme