AUR a crescut prea repede și prea mult. Așa că ofensiva împotriva acestei creșteri a început. Canale de presă online apropiate fostului prim-adjunct al SRI, Coldea – dar și altele – s-au repezit să-i facă extremiști, antisemiți și legionari. Ba mai mult, au cerut păreri unor reprezentați ai comunității evreiești și au împins eticheta antisemită în spațiul internațional.

Pe de altă parte, AUR se confruntă cu tensiuni interne. Între Simion și Târziu, cei doi copreședinți, există un conflict greu de ascuns. Colac peste pupăză, Călin Georgescu, omul cu pămîntul strămoșesc, cu apa și energia, s-a trezit vorbind și i-a făcut eroi pe Antonescu și Zelea Codreanu. Parchetul a pregătit dosare pentru Simion și Georgescu, primului pentru agresarea ministrului Energiei în Parlament, celuilalt pentru negarea Holocaustului.

În numai cîteva săptămîni, AUR pare asediat din toate direcțiile, iar asta coincide cu un mare salt în sondaje, partidul aproape dublîndu-și procentul de la alegeri și depășind PNL.

Ca să respectăm adevărul trebuie să spunem că AUR și-a făcut rost singur de aceste probleme. Populat cu oameni de strînsură, mulți dintre ei certați cu legea și cu școala, partidul n-a avut măcar prudența să fie atent cu șefii. George Simion și Claudiu Târziu s-au jucat prea mult cu violența și cu modelul legionar. Iar monumentalul președinte al dacilor, Călin Georgescu, s-a dat cu capul de pereții propriei stupidități, ținînd-o langa cu eroii care au ucis evrei. Poate fi amintit aici și guvernul de ciudați anunțat de Târziu, cu finanțatorul Lulea premier și cu fostul comisar de poliție Florin Șinca la Interne, un susținător fanatic al mareșalului, ale cărui statui le vrea în toată țara.

Cu asemenea mingi ridicate la fileu nu e de mirare că AUR e sub asediu mediatic și judiciar. Surse apropiate parchetelor spun că urmează să apară și probleme legate de finanțare și de legalitate a manifestației de pe 27 februarie. Adică se cunoaște dinainte ce urmează să i se întîmple formațiunii, ceea ce înseamnă că există un plan.

AUR nu s-a născut doar din sentimente de iubire de țară, ci, în buna tradiție a partidelor de intelligence, și din nevoia de serviciu a unor cadre. AUR a umplut un gol lăsat de dispariția lui Vadim Tudor și de evaporarea discursului naționalist din PSD. Finanțat prin miracole și minuni dumnezeiești care nu lasă urme la ANAF, organizat aproape militărește și condus de un personaj din galeriile de fotbal în care se recunosc o mare parte din telespectatorii Las Fierbinți, AUR a colectat repede electoratul derutat, sărac și patriotard care nu-și găsea rostul de ceva vreme.

Așa a ajuns să fure din bazinul USR, al PNL și al PSD, pînă cînd protectorii acestor partide au luat, fiecare după puterea și priceperea lui, măsuri. Asta arată încă o dată ce aglomerație e pe piața fabricanților de partide și ce resurse politice au ofițerii ieșiți la pensie în floarea vîrstei. (catavencii.ro)

Articolul precedentGreu de găsit. Tractoriştii au ajuns la salarii de IT-şti. Bijuteriile tehnice cu care se face agricultură
Articolul următorUcraina nu se pregătește de invazie! Se pregătesc în schimb puterile Occidentale…