Un incendiu a izbucnit miercuri seara în localitatea Ponoară din judeţul Bihor, într-un garaj cu numeroase materiale combustibile, unde au ars două maşini de teren şi două motociclete. Pompierii au reuşit să evite producerea unei explozii, scoţând două butelii de oxigen din încăpere, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bihor, citat de Agerpres.

“Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, în jurul orei 20,50, la faţa locului deplasându-se operativ cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei Aleşd (echipaje de stingere, de prim ajutor calificat şi o autospecială cu container tip Abroll pentru rezerva de apă). Acestea au acţionat în colaborare cu membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Bratca şi cetăţeni din zonă”, se arată în comunicat.

La sosirea echipajelor, flăcările, alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile şi favorizate de vântul puternic, se manifestau violent la întregul garaj, existând un risc ridicat de extindere a acestora la casa din apropiere şi alte maşini parcate lângă aceasta.

Evenimentul ar fi fost generat de folosirea unui aparat de sudură

Pompierii militari au evacuat din garajul în flăcări două butelii de oxigen, preîntâmpinând producerea unei explozii. În urma evenimentului au ars două autoturisme de teren, două motociclete, motoare electrice, cauciucuri, unelte agricole, utilaje electrice şi alte bunuri.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de utilizarea unui aparat electric de sudură/tăiere fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor. (sursa)

Articolul precedentOrașul din România care a strâns 10 milioane de euro din târgul de Crăciun. Peste 250.000 de turiști din alte orașe
Articolul următorCe pensie va avea peste 35 de ani un român cu salariu de 4.000 de lei în prezent